Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλο

ypes press002
ypes press002
Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στη Γ. Γ. Μακεδονίας – Θράκης ο νεοεκλεγείς πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της κ. Υφυπουργού και του νέου πρύτανη, τέθηκε το θέμα της σύσφιξης της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για την προώθηση μελετητικών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών και ευρύτερων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η κα Τζάκρη επισήμανε ότι θεωρεί το Πανεπιστήμιο τον σημαντικότερο αναπτυξιακό φορέα της πόλης και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη χάραξη πολιτικών και στα πλαίσια αυτά επεδίωκε και επιδιώκει τη συνεργασία, τόσο με την προηγούμενη διοίκηση, όσο και με τη νεοεκλεγείσα, ώστε η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων να αποβεί προς όφελος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και εν γένει της Βόρειας Ελλάδας, στα πλαίσια της διαδραστικότητας που μπορεί κα πρέπει να  υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου και των Υπουργείων, πολύ περισσότερο αυτών που εκπροσωπούνται σε τοπικό επίπεδο.

Εντός μάλιστα της εβδομάδας, θα υπάρξει νέα συνάντηση της Υφυπουργού με τον απερχόμενο και τον νεοεκλεγέντα πρύτανη, στα πλαίσια της οποίας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης με θέμα “Ενέργεια και περιβάλλον” πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πτολεμαΐδα με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη στην Ημερίδα: Οι ψηφιακές υπηρεσίες στο “Future Internet” που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο