Ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη σε ημερίδα που διεξήχθη στη Λειβαδιά από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με θέμα “Μεταναστευτική πολιτική & Ένταξη μεταναστών στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης”

ypes press002
ypes press002
Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, παρευρέθη και μίλησε σε ημερίδα η οποία διεξήχθη στη Λειβαδιά  από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα «Μεταναστευτική πολιτική & Ένταξη μεταναστών στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης».

Στην ημερίδα παρευρέθησαν επίσης ο κ. Περγαντάς Κλέαρχος Νομάρχης Βοιωτίας, ο κ. Τσιγαρίδας Αντινομάρχης Βοιωτίας, οι Δήμαρχοι Ορχομενού κ. Υπερήφανος, Αλιάρτου κ. Βίτσης Αλέξανδρος και Αλιβερίου Καράμπα Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, στελέχη και υπάλληλοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρμόδιοι για θέματα Μετανάστευσης, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων μεταναστών.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί επιτομή της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, για μία συνολική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κλίμακα χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την χώρα.

Η Υφυπουργός επεσήμανε τις νέες καινοτόμες δομές που εισάγει ο Καλλικράτης στη δημόσια διοίκηση, όπως τα 1200 νέα e-ΚΕΠ, τη Διοικητική βοήθεια στο σπίτι, την Κάρτα του Δημότη, τις Επιτροπές Διαβούλευσης, οι οποίες προσφέρουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα οργανωμένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων σε οποιονδήποτε πολίτη, το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, την ενδοδημοτική αποκέντρωση με την ενίσχυση των ζωτικών κυττάρων της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η γειτονιά στην πόλη και το χωριό στην ύπαιθρο, μέσω των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, που αποκτούν σημαντικούς πόρους και αρμοδιότητες για την επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Όλα αυτά, όπως είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός, «θα αλλάξουν το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, θα ενισχύσουν τη σχέση κράτους-πολίτη και θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά του».

Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με την Γεν. Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΣύσκεψη με θέμα “Διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσία και τις Βαλκανικές χώρες για την τουριστική ανάπτυξη της Β. Ελλάδας” πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης