Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

1484396982
1484396982
Την Υφυπουργό Εσωτερικών, κα Θεοδώρα Τζάκρη, επισκέφθηκε σήμερα, στη Γ. Γ. Μακεδονίας – Θράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κωστής Χαντζαρίδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του ΕΣΘ, κα Χριστίνα Μολφέση, και την ενημέρωσαν για τις δράσεις του Συλλόγου.

Καταρχήν, ενημέρωσαν την κ. Τζάκρη για την επιτυχία με την οποία στέφθηκε το εγχείρημα της πεζοδρόμησης των οδών Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Ερμού το Σάββατο 27 Απριλίου, το οποίο βρήκε ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό και παράλληλα εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για παρόμοιες δράσεις σε τοπικές αγορές της Θεσσαλονίκης. Το εγχείρημα αυτό, είπαν, έχουν σκοπό να επαναλάβουν στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Επίσης, αναφέρθηκαν στην πρόταση που κατέθεσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας 2007-2013 του INTERREG που αφορά στην ανάπτυξη συστήματος πιστοποίησης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των εμπορικών επιχειρήσεων (GIS) της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και  ζήτησαν τη στήριξη της κας Τζάκρη για την έγκριση του έργου.

Συζήτησαν επίσης για το έργο με τίτλο «Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΕΣΘ προς τα μέλη του» που προτείνεται στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης και του Άξονα Προτεραιότητας 4 – Ψηφιακή σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα  στην ΠΚΜ από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.  Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός δυναμικού Portal που θα περιλαμβάνει: την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας e-learning και το Web TV, προκειμένου, μέσα από την εν λόγω πλατφόρμα, να παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του και τους εργαζομένους σ’ αυτά να ενημερώνονται για τα προγράμματα κατάρτισης που θα είναι διαθέσιμα κάθε περίοδο, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον εμπορικό σύλλογο να παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του όπως η έκδοση πιστοποιητικών και η παροχή ενημέρωσης για προσφορές.

Η κα Υφυπουργός από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη μελέτη «Ευφυής Θεσσαλονίκη» που έχει πραγματοποιηθεί από  το ΑΠΘ  και αφορά μια σειρά παραμέτρων σχετικά με την τόνωση της  εμπορικής  κίνησης στην Θεσσαλονίκη, όπως η παροχή ενημέρωσης μέσα από ένα site στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τις θέσεις ελεύθερου πάρκινγκ, τις προσφορές των καταστημάτων,   πληροφορίες για το μικροκλίμα , την κυκλοφοριακή κίνηση και  κατευθύνσεις σε ομάδες πληθυσμού για προσφορές και λοιπές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εκθέσεων της ΔΕΘ, ακόμη και τουριστικές πληροφορίες,  υπηρεσίες ηλεκτρονικής ξενάγησης κ.α., και εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση της μελέτης αυτής.

Την προσεχή Δευτέρα μάλιστα στη Γ. Γ. Μακεδονίας – Θράκης θα γίνει σύσκεψη της κας Τζάκρη με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ για το θέμα αυτό.

Οι κ.κ. Χατζαρίδης και Μολφέση ζήτησαν τη στήριξη της κας Υφυπουργού για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και η κα Τζάκρη τους βεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας της Θ. Τζάκρη με Περιφεριακούς Δ/ντες Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλη του Συλλόγου από την Κεντρική Μακεδονία