Επίσκεψη της Υφυπουργού κ. Θ. Τζάκρη στο Cedefop

1484396991
1484396991

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), τον μοναδικό ευρωπαϊκό οργανισμό που έχει έδρα τη Βόρεια Ελλάδα.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της υφυπουργού όσον αφορά το έργο του Cedefop, με σκοπό να διερευνηθεί η περαιτέρω δυνατότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Οργανισμού κ. Christian Lettmayr (Κρίστιαν Λέτμαϊρ) και άλλα στελέχη, η κ. Τζάκρη συζήτησε πρακτικά ζητήματα λειτουργίας του οργανισμού και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το αντικείμενό του Cedefop: την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και την ανάπτυξη των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων.

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις θερμές σχέσεις του Cedefop με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, και τόνισε ότι ενδιαφέρεται να αναπτύξει κοινές δράσεις σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης, αλλά και σε θέματα πολιτιστικά. Η υφυπουργός δεσμεύτηκε επίσης να στηρίξει την προσπάθεια του Cedefop να ιδρυθεί Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο για το εκπαιδευτικό δυναμικό της πόλης.  

Ευχαριστώντας την κ. Τζάκρη για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή της, ο κ. Λέτμαϊρ επισήμανε ότι το Cedefop έχει καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κέντρο της Ευρώπης για τα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ συνεργάζεται στενά με την ελληνική πλευρά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η συμβολή του Cedefop στην ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

«Είναι υποχρέωση αλλά και χαρά μας», είπε ο κ. Λέτμαϊρ, «να συμβάλλουμε στην καλύτερη ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των πολιτών, σχετικά με τις πανευρωπαϊκές εξελίξεις στην αγορά εργασίας».

Η κ. Τζάκρη εξήρε το έργο του οργανισμού και υποσχέθηκε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης τόσο για την επίλυση λειτουργικών θεμάτων, όσο και για την καλύτερη αξιοποίηση των εργασιών του οργανισμού.

«Στη σημερινή παγκόσμια κρίση», είπε η υφυπουργός, «το έργο του Cedefop, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάλυση των πολιτικών για την εκπαίδευση και την πρόγνωση των δεξιοτήτων που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο».

Προηγούμενο άρθροΣτη συζήτηση που διοργάνωσε το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως με θέμα “Μοντέλα Ένταξης Μεταναστών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ” συμμετείχε η Υφυπουργός κ. Θ. Τζάκρη
Επόμενο άρθροΣύσκεψη φορέων στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης για το οργανωτικό πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2012 για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης