Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Πέλλας

1484396995
1484396995
Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της στο Διοικητήριο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Πέλλας και συγκεκριμένα οι πρόεδροι Πωλητών Λαϊκών Αγορών Έδεσσας Ι. Παπαϊωάννου, Γιαννιτσών Γ. Φιούνης και Σκύδρας Γ. Μποζίνης.

Στη συνάντηση εξέθεσαν στην κ. Υφυπουργό τα ακόλουθα αιτήματα:

1) Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να τροποποιήσει την απόφαση του ημερήσιου δικαιώματος, το ύψος του οποίου πρέπει να μειωθεί αναλόγως με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι λαϊκές αγορές.
2) Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ για να μπορέσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα, ώστε να στηρίξουν τις δραστηριότητές τους.
3) Να υπάρξει πίεση προς τις νομαρχίες για να προχωρήσουν στη δημιουργία των απαραίτητων μηχανισμών ελέγχου των λαϊκών αγορών και
4) Να παραμείνει το καθεστώς ασφάλισής τους όπως έχει ως σήμερα.

Η Υφυπουργός συμφώνησε για ο δίκαιο των αιτημάτων τους και βεβαίωσε ότι όσον αφορά το ασφαλιστικό, βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη, ώστε το θέμα να διευθετηθεί εντός νομοθετικού πλαισίου στη Βουλή, ότι αναφορικά με το ημερήσιο δικαίωμα, δρομολογείται τις επόμενες μέρες από τη Γ.Γ. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενώ για το θέμα ένταξής τους στο ΕΣΠΑ θα επιληφθεί ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Θ. Τζάκρη στην περιφερειακή ημερίδα για την ισότητα των δύο φύλων στην Κοζάνη
Επόμενο άρθροΤην Κυβέρνηση εκπροσώπησε η ΥΦΕΣ κ. Θ.Τζάκρη στη Συνάντηση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ρωμαιοκαθολικών Επισκοπικών Συνελεύσεων στην Κωνσταντινούπολη κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη με θέμα την Μετανάστευση