O YΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΝΟΗΣΙΣ” ΟΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”

ypes press002
ypes press002
Ο  Υπουργός  Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 15.00μ.μ  το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, όπου εξελίσσεται το πρόγραμμα «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία,» που εκπονήθηκε από το «Νόησις» με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία»  υλοποιείται  πιλοτικά στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, αποτελείται από πέντε αυτοτελείς θεματικές ενότητες (Προστασία της Γης, Δημιουργία-Κατασκευές –Εφευρέσεις, Ανθρώπινο Σώμα, Αυτοκίνηση, Διάστημα) που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών.

Οι ενότητες αναπτύσσονται σε πενθήμερα πρωτοποριακής δημιουργικής προσέγγισης και εξοικείωσης με επιστημονικά θέματα της καθημερινότητάς. Στόχος του είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών και η ενδυνάμωση της ομαδικής συνεργασίας σε ζητήματα περιβάλλοντος, κατασκευών, ιστορικών αναδρομών, πολιτισμού.

 

Προηγούμενο άρθροΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΔΕΜΤ “NOESIS” ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ“ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”