ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

1484397132
1484397132
Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι και ώρα 12.30μ.μ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
 «Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία. Κατά την επίσκεψή μου στην Κύπρο είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την Πολιτική και  εκκλησιαστική  ηγεσία. Αισθάνθηκα – και ακόμα περισσότερο σήμερα κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο κ. Χριστόφια – το ειδικό βάρος της συνάντησης των δύο γεωγραφικών άκρων του Ελληνισμού.
Είχαμε την ευκαιρία αφενός ο Πρόεδρος κ. Χριστόφιας να με ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και αφετέρου εγώ να δηλώσω για μια ακόμη φορά την πλήρη συμπαράσταση μας και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
Αισθάνθηκα επίσης, τη δυναμική που υπάρχει, για ενίσχυση των αναπτυξιακών και επιχειρηματικών συνεργειών ανάμεσα στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κύπρο.
Η ανάπτυξη, το υγιές επιχειρείν, η συνάντηση και συνεργασία εκείνων που ξέρουν να μετατρέπουν τις δύσκολες συγκυρίες σε δημιουργικές ευκαιρίες, αποτελούν σημαντικό μέρος της απάντησης που καλούμαστε να δώσουμε, συνολικά ως διεθνής κοινότητα, στα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής οικονομική κρίση.
Οι δημιουργικές ευκαιρίες που γεννά σήμερα η κρίση, αποτελούν το θεμέλιο για τα αναπτυξιακά άλματα της επόμενης μέρας.
Είμαι βέβαιος, ότι οι επαφές που είχα το διήμερο αυτό, θα αποτελέσουν την αφετηρία μιας ενισχυμένης συνεργασίας της Βόρειας Ελλάδας και της Κύπρου, με αυτήν ακριβώς την διάθεση εξασφάλισης, μιας καλύτερης επόμενης μέρας. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από τη σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο ενισχύοντας την προοπτική ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών στο αμέσως προσεχές διάστημα . Σας ευχαριστώ»

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο YΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιοδικό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ»