Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΘ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ

1484397159
1484397159

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφθηκε σήμερα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Λάζαρο Καναβούρα και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. κ. Ιωάννη Τσάρα.

 Στη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν το έργο κατασκευής Μαρίνας Σκαφών Αναψυχής στην Α´ Προβλήτα του Λιμανιού, με όψη προς την πλευρά της πόλης (παλιά Παραλία). Αποφασίστηκε η άμεση προώθηση της ολοκλήρωσης των μελετών και της έναρξης υλοποίησης του έργου από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης με χρονικό ορίζοντα περάτωσης εντός διετίας και με την πολιτική συνδρομή του ΥΜΑΘ, που έχει τη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα για δράσεις οι οποίες αφορούν την προστασία, την ανάδειξη και την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση του Θερμαϊκού Κόλπου.

 Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Ως υπουργός  υπεύθυνος για την προστασία και την ανάπτυξη  του Θερμαϊκού Κόλπου, πραγματοποίησα αυτή την επίσκεψη για να συζητήσω με τη Διοίκηση του Λιμένος της Θεσσαλονίκης, ένα σημαντικό θέμα που πιστεύουμε ότι είναι  πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης του Θερμαϊκού και αφόρα τις Μαρίνες. Υπάρχει η πολίτικη συνδρομή για την προώθηση και την κατασκευή της μαρίνας στο Λιμάνι με σκοπό αφενός να δοθεί μια νέα αναπτυξιακή  χροιά και  διάσταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  και από την άλλη πλευρά να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες που θα δώσουν ουσία στην τουριστική αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Το Υπουργείο Μακεδονίας  Θράκης είναι αρωγός, είναι δε πάντα σε επαφή και συνεργασία  με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εμείς είμαστε εδώ έως πολιτικοί αρωγοί αυτού του εγχειρήματος που  πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για το λιμάνι φυσικά αλλά και γενικότερα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Το εγχείρημα θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια από τώρα.»

 Εκ μέρους της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσάρας, δήλωσε:

«Κατ` αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό γιατί ακόμη και μερικά χρόνια πριν, ως βουλευτής  ήταν από τους λίγους βουλευτές που ήταν κοντά μας στο λιμάνι και με την ιδιότητα  του, βοηθούσε πάρα πολύ. Σήμερα ακόμη περισσότερο, ως Υπουργός, σε διάφορα ζητήματα, επισπεύδοντας διαδικασίες που είναι παρά πολύ χρονοβόρες.  Η μαρίνα αποτελεί τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού που ξεκίνησε και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης παλαιοτέρα. Αφορά τρεις μαρίνες στο παραλιακό μέτωπο συνολικά.  Έχουν εντοπιστεί τρεις η τέσσερις περιοχές και αυτή τη στιγμή αναλύονται οι θέσεις για την ανάδειξη των καταλληλότερων. Πάντως για τον Οργανισμό Λιμένος έχει αποφασιστεί η μαρίνα να κατασκευαστεί στον Προβλήτα από την πλευρά της πόλης, για να αναδείξουμε και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Οι προμελέτες έχουν ολοκληρωθεί, προχωρούμε σε μελέτες οριστικές και έχουμε ένα αρχικό προϋπολογισμό ο όποιος όμως επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί  η μελέτη, δεν είναι  ανακοινώσιμος. Στον πρώτο προβλήτα υπάρχει  μεγάλο βάθος και συνεπώς εδώ θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε κυρίως μεγάλα σκάφη. Εάν λοιπόν κατασκευαστεί ολόκληρη η μαρίνα για μεγάλα σκάφη, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μέχρι 80 σκάφη. Σε διαφορετική περίπτωση εάν κατασκευαστεί και για μικρότερα, θα έχουμε τη δυνατότητα  να φιλοξενήσουμε έως 150- 200  σκάφη.»

 

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ‘ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009