Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, “ΑΧΕΠΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

1484397461
1484397461

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης πραγματοποίησε σήμερα σειρά επισκέψεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο, την Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κ. Ειρήνη Πατσινακίδου και κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.


 Στο Νοσοκομείο «Aγιος Δημήτριος» ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε μεταξύ άλλων από τον Διοικητή κ. Ματθαίο Τσούγκα, για την πορεία της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων, την πληρότητα στελέχωσης από πλευράς νοσηλευτικού προσωπικού και την διαδικασία προμήθειας Αξονικού Τομογράφου που ξεκίνησε με την προοπτική να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 Στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» ο Διοικητής κ. Γρηγόρης Στάμκος ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη, για τη πορεία των εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου, αλλά και για την διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου ανοιχτού τύπου (κατάλληλου για την εξυπηρέτηση ασθενών με συμπτώματα κλειστοφοβίας) αξίας 1.000.000 ευρώ περίπου.

 Ανάλογη διαδικασία προμήθειας Μαγνητικού Τομογράφου ανοιχτού τύπου έχει ξεκινήσει και στο Νοσομείο ΑΧΕΠΑ, όπως ενημέρωσε το κ. Υπουργό ο Διοικητής κ. Δημήτρης Γάκης, τονίζοντας ότι αυτός θα ολοκληρώσει τον εξοπλισμό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, που ήδη έχει καταξιωθεί ως η καλύτερη της Ελλάδας και μια από τις 24 πιστοποιημένες της Ευρώπης. Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο, χωρίς την παραμικρή όχληση. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις που οφείλονται στη γραφειοκρατία του ΑΣΕΠ και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς η ταχεία πρόσληψη προσωπικού που ήθελε να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας, αφορούσε το σύνολο των 5.500 ανέργων νοσηλευτριών και νοσηλευτών, σε έναν τομέα, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές λογικές. Τέλος, ο κ. Καλαφάτης επιθεώρησε και το Θάλαμο Αρνητικής Πίεσης, που βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων νέων κρουσμάτων της Νέας Γρίπης. 
 
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αμέσως μετά το πέρας των επισκέψεων στα τρία νοσοκομεία, δήλωσε:

 «Είχα την ευκαιρία να έχω συνάντηση με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των τριών νοσοκομείων. Το έργο που παράγεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι εξαιρετικό. Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και για τη στήριξη των εργαζομένων σε επίπεδο υποδομών, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνει ο πολίτης – ασθενής. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν δρομολογηθεί, όπως η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου και η πλήρωση κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού. Σε ικανοποιητικό βαθμό έχουν προχωρήσει και οι εργασίας ανακαίνισης σε μονάδες των τριών νοσοκομείων. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στη συνεργασία Διοίκησης, Ιατρικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, έτσι ώστε οι υπηρεσίες για τους πολίτες, να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο «Aγιος Δημήτριος» δεν υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης που έχουν γίνει αποτελούν παράδειγμα καλής αξιοποίησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για τη βελτίωση των συνθηκών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς. Ομοίως και στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», όπου βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, όπως και στο «ΑΧΕΠΑ». Στη διαδικασία αυτή, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι παρόν για να συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ενίσχυσης των νοσοκομείων, με εξοπλισμό που θα επιφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά.»

 Αμέσως μετά ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το ΙΚΑ της οδού Αγγελάκη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους, τονίζοντας την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του για την ευσυνειδησία με την οποία το προσωπικό επιτελεί το καθήκον του.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Ε´ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ