Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484397490
1484397490
Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Αρμενικής Παροικίας Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσαν για τις πολύπλευρες δραστηριότητες και τα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Ο κ. Βαρτκές Κονταξιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Παροικίας Θεσσαλονίκης,  επεσήμανε το ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των  Αρμενίων μαθητών, το Αρμενικό σχολείο (τζαγκότς), το οποίο λειτουργεί κάθε Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο φοιτούν περίπου 150 μαθητές. Ενημέρωσε επίσης τον κ. Υπουργό  για τις  Αρμενικές Κατασκηνώσεις στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, στις οποίες κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περισσότεροι από 450 Αρμένιοι νέοι από ολόκληρο τον κόσμο.

  Ο κ. Καλαφάτης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Αρμενικής παροικίας για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα ενισχύσει τη λειτουργία των Αρμενικών Κατασκηνώσεων για το 2009.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν η κ.Γκιούλα  Κασαπιάν εκπρόσωπος του Αρμενικού Σταυρού του Ελέους Μακεδονίας – Θράκης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Μασίς Ζομπογιάν,   ο κ. Σεμπούχ Κασπαριάν ως εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, η κ. Μελίν Καραογλανίαν πρόεδρος της Αρμενικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης και η κ Βέρα Μπλετζιάν αντιπρόεδρος της Αρμενικής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΜΑΘ ΚΑΙ ΤΟ ΚΔΕΜΤ “ΝΟΗΣΙΣ”