O YΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

1484397538
1484397538
Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θρακης κ. Σταυρός Καλαφάτης εγκαινίασε σήμερα το πρωί, το νέο υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα του Δήμου Αμπελοκήπων, στην οδό Μ.Αλεξάνδρου. Το νέο συγκρότημα στεγάζει το 2ο και 12ο Δημοτικό Σχολειό και το 7ο Νηπιαγωγείο.
 
Ο κ. Υπουργός  μιλώντας στην τελετή εγκαινίων, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εγκαινιάζουμε ένα εξαιρετικό σχολικό συγκρότημα. Τέτοιου είδους εγχειρήματα βοηθούν, για να οικοδομήσουμε την “Έξυπνη” Θεσσαλονίκη. Μια Θεσσαλονίκη της γνώσης και της καινοτομίας. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να οικοδομήσουμε την “Έξυπνη” Θεσσαλονίκη, είναι να δημιουργούμε τέτοιους θύλακες. Έτσι θα μπορέσουμε μέσα από την γνώση και με τους νέους ανθρώπους, να διαμορφώσουμε το αύριο. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνουν τον τρόπο, να επενδύσουμε στη γνώση με απτά αποτελέσματα. Το ποσοστό τη διπλοβάρδιας μειώνεται,  κάτι που δείχνει ότι οι τοπικές αρχές και η πολιτεία, δίνουν το βάρος στην εκπαίδευση, στην παιδεία, στη διαμόρφωση του καλυτέρου περιβάλλοντος, για την καλλιέργεια των ανθρώπων. Τα καινούργια σχολεία, τα σωστά σχολεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής».

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του έργου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με τα σημερινά εγκαίνια, μπαίνει τέλος στην διπλοβάρδια στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια των Αμπελοκήπων. Το σημερινό σχολικό συγκρότημα είναι προϋπολογισμού 3,9 εκατομμύριων ευρώ, με 15 αίθουσες διδασκαλίας, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένων γλωσσών και εργαστήρια.»
 
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ