TO ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Στο πλαίσιο της  περιοδείας του στο νομό Φλώρινας ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, συνοδευόμενος από το Γ.Γ.  κ. Λουκά Ανανίκα, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, το Οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος και τον ξενάγησε στο χώρο και τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο  κ. Καλαφάτης δήλωσε :

«Βρισκόμαστε σε ένα υπόδειγμα δουλείας που παντρεύει την παράδοση με το αύριο. Είναι ένα οινοποιείο που αναβαθμίστηκε, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι, η ανάδειξη Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης, μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την περιφερειακή ανάπτυξη. Στο χώρο που επισκεπτόμαστε, επενδύθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια 3.000.000 €  με σκοπό να βοηθηθεί και ο εξαγωγικός χαρακτήρας του προϊόντος και βεβαίως η τοπική οικονομία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελέσει πυλώνα της περιφερειακής ανάπτυξης, η βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και η περαιτέρω προώθησή τους στις αγορές όχι μόνο τις Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαφάτης έκλεισε την περιοδεία του στο ν. Φλώρινας επισκεπτόμενος τον Αμπελώνα και το παραδοσιακό Οινοποιείο «Κτήμα Άλφα», τονίζοντας με την επίσκεψή του αυτή και την αξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στον τομέα της ανάπτυξης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2009”