Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1484397713
1484397713
 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του ΥΜΑΘ με τον Οργανισμό, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας και την προώθηση των εξαγωγών.

 Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

 «Από την αρχή της νέας διακυβέρνησης χαράξαμε μια νέα εξαγωγική πολιτική με στοχευμένες δράσεις για τη διευκόλυνση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και την τόνωση των εξαγωγών. Επίκεντρο της στρατηγικής μας είναι η στήριξη της αγοράς, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Το 2008 παρά το δυσμενές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, οι ελληνικές εξαγωγές έκλεισαν θετικά, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1%, ενώ σε συγκεκριμένους κλάδους αιχμής, υπήρξε ακόμα σημαντικότερη αύξηση. Για παράδειγμα, στα τρόφιμα και ποτά 5,1% και στα δομικά υλικά 10,5%.
Στην προσπάθεια αυτή ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ήταν βασικός πυλώνας της εξαγωγικής μας πολιτικής. Με συστηματική δουλειά, οργανωμένο σχέδιο, σύγχρονες μεθόδους του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν δυναμικό πυλώνα ενίσχυσης εξωστρέφειας της ελληνικών επιχειρήσεων.
Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα συνεργασία με στόχο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, με συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, με τη δικτύωση τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Μια νέα συνεργασία που έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική βούληση ανάδειξης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, σε σημαντικό αρωγό, κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Κάθε πρωτοβουλίας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδος στη διεθνή κοινότητα.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε σε μια συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και καλώ όλους τους φορείς, όλα τα επιμελητήρια να συμμετέχουν. Υπάρχει αξιόλογο παραγωγικό δυναμικό στη Βόρεια Ελλάδα που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία. Οφείλουμε να το αναδείξουμε. Είναι χρέος μας να το στηρίξουμε. Η συνένωση δυνάμεων πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Συγκεκριμένα προτίθεμαι να ηγηθώ σε επιχειρηματικές αποστολές προώθησης των προϊόντων μας σε διεθνείς αγορές. Επίσης προτίθεμαι να σχεδιάσουμε δράσεις και να υλοποιήσουμε από κοινού με τον ΟΠΕ και σε συνεννόηση με τους φορείς της της Βόρειας Ελλάδας, διασυνοριακά προγράμματα και δράσεις, επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα ακούμε τα αποτελέσματα των δράσεων της Κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg από τον ΟΠΕ. Η εμπειρία αυτή είναι πολύτιμη για ακόμη περισσότερα και ποιοτικότερα οφέλη. Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις αδυναμίες μας. Να ανοίξουμε τους ορίζοντες στα Μακεδονικά και Θρακικά προϊόντα, τοποθετώντας τα με ταυτότητα σε κάθε γωνιά της γης.»

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ