ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

ypes press002
ypes press002
Όλος ο χριστιανικός κόσμος προετοιμάζεται για τον εορτασμό της γέννησης του Κυρίου. «Δι’ ημάς γάρ εγεννήθη Παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός».

Με αφορμή τη γιορτή της αγάπης, θέλω να απευθύνω ολόψυχα την ευχή «και επί γης ειρήνη». Ειρήνη για όλο τον κόσμο, την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειές μας.
Το μήνυμα της Θείας ενανθρωπήσεως είναι συνταρακτικό, χαρμόσυνο. Είναι η πιο ελπιδοφόρα γέννηση από κτίσεως κόσμου. Μας βοηθά να απεγκλωβιστούμε από τον εαυτό μας και το μικρόκοσμο στον οποίο κυριαρχούμε. Να ανοίξουμε τη ψυχή και την καρδιά μας, εφαρμόζοντας το λόγο του Θεού. Αγαπώντας τον πλησίον  ως εαυτόν. Αντικρίζοντας στα μάτια όλων των παιδιών του κόσμου, τα δικά μας παιδιά. Αναγνωρίζοντας στα ρυτιδιασμένα χέρια των ηλικιωμένων, τα χέρια των δικών μας γονιών.

Εορτάζοντας φέτος τα Χριστούγεννα ας οραματισθούμε ένα καλύτερο και πνευματικότερο αύριο. Μία κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης, αναζητώντας τις υψηλές αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Να αναπτύξουμε την κοινωνικότητά μας, φροντίζοντας τους οικονομικά και κοινωνικά εμπερίστατους. Να αγκαλιάσουμε τους μοναχικούς και στερημένους συνανθρώπους μας,  προσφέροντας από το υστέρημά μας. Να δώσουμε χαρά και να μοιράσουμε τα δώρα της ψυχής μας. Όχι μόνο για τις ημέρες των εορτών, αλλά κάθε μέρα, δοξάζοντας το μεγαλείο της ζωής και της αγάπης. Και να είστε σίγουροι ότι τα δώρα που θα λάβουμε θα είναι πολλαπλάσια.

Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων , το Άστρο της Βηθλεέμ,  να λαμπρύνει το νου και την καρδιά, οδηγώντας μας στο δρόμο του καλού και της ελπίδας. Να κατανικήσει το σκοτάδι του ψεύδους και της υποκρισίας φωτίζοντας, με την αλήθεια της αγάπης, την καθημερινότητα και τις πράξεις μας.

Καλά Χριστούγεννα, ειρηνικά, με υγεία, αγάπη και ευτυχία.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ