ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

1484397910
1484397910

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί,  στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ειδική εκδήλωση για την τιμητική βράβευση όλων των συντελεστών του πολυδιάστατου έργου της Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας οι επί κεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα,  ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχες και δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας και  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.           

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, τόνισε μεταξύ των άλλων:

                «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Αναπληρωτή Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Κορτσάρη, για να τιμήσουμε όλους τους ανθρώπους, τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία το πρόβλημα των πυρκαγιών και γενικότερα των φυσικών καταστροφών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την ανάλυση της παρέμβασης της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά καθώς δεν έχει γίνει ποτέ ανάλογη εκδήλωση στο χώρο ευθύνης του Υπουργείου μας, θέλουμε να τιμήσουμε τους εργάτες αυτής της προσπάθειας, που εξασφαλίζουν την περιουσία των πολιτών αλλά και τη ζωή τους: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Αγροφυλακή Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακές Διοικήσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις, κ.α».

Ο Αναπληρωτής Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα κ. Νίκος Κορτσάρης, δήλωσε:

                «Νομίζω ότι δύο χαρακτηριστικά τονίστηκαν ήδη από τον υπουργό. Ότι είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση και ότι δείχνει ευαισθησία. Πρωτότυπη γιατί γίνεται για πρώτη φορά, ενδεικτική της παραδειγματικής ευαισθησίας που έχει ο κ. Υπουργός για το θέμα. Και βέβαια από την πλευρά μου, τάχθηκα στη θέση αυτή, με την εμπιστοσύνη και την εντολή του κ. Πρωθυπουργού και μετά από πρόταση του παρόντος Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργού Εσωτερικών, που υλοποιήθηκε στο πρόσωπό μου. Η αποτελεσματικότητα όλων των φορέων, από πυροσβεστική μέχρι εθελοντές, καθώς και η μεγάλη προσπάθεια σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι πολίτες όπου χρειάστηκε, μας κάνουν υπερήφανους γιατί στη Βόρεια Ελλάδα έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι το 2008 είχαμε κατά 40% λιγότερες πυρκαγιές και κατά 50% λιγότερες ζημίες από φυσικές καταστροφές».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν, με ειδική πλακέτα για την ουσιαστική προσφορά τους στην Πολιτική Προστασία της Μακεδονίας  και της Θράκης οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων κ.α.:

Πυροσβεστική:  Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτρης Φαφούτης

Αστυνομία: Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνης Μπάμιατζης

Στρατός: Διοικητής 113 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος Δημήτρης Στέκας, ως εκπρόσωπος του Γ´Σ.Σ.

Εθελοντές: Επίτιμος Πρόεδρος Αερολέσχης Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Παπαζαφειρίου

Αγροφυλακή: Αντιστράτηγος  ε.α. Λαβδής Δημήτριος

Δασαρχεία: Δ/ντής Δασών  Δράμας κ. Πασχάλης Χρήστος

Πολιτική Προστασία: Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης

Λιμενικό: Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Πλοίαρχος Θεοτόκης   Καλαφάτης

Για τους ανώνυμους πολίτες: Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η παριστάμενη  ρεπόρτερ κ. Βιβή Ανδρίτσου παρέλαβε τιμητική πλακέτα, προς τιμή όλων των  δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δράση όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και την οποία θα παραδώσει στην ΕΣΗΕΜΘ.

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ κ. ΙΒΑΝ ΓΚΑΣΠΑΡΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ