ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ypes press002
ypes press002
  Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, συναντήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ με αντιπροσωπεία συγγενών κρατουμένων των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών της Θεσσαλονίκης, τους οποίους συνόδευαν η αναπληρώτρια γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου και οι δικηγόροι κ. Κωνσταντίνα Κάτσια και κ. Ζήσης Κλιτσιάρης.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα αιτήματα και τις προτάσεις τους, που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές και την αποσυμφόρησή τους, ενώ από τη πλευρά του κ. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση του ΥΜΑΘ να συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:

            Είμαι αλληλέγγυος στα αιτήματα των κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φυλακισμένων. Ήδη στην περιοχή μας, στη Μακεδονία, έχουν λειτουργήσει οι φυλακές στα Γρεβενά. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν οι φυλακές στη Νιγρίτα. Και στο τέλος του 2009θα λειτουργήσουν οι φυλακές στο νομό Δράμας, στο δημοτικό διαμέρισμα του Νικηφόρου. Συμφώνησα να μεταφέρω τα αιτήματά τους και τα προβλήματά τους στον Υπουργό Δικαιοσύνης που ασχολείται με ιδιαίτερη ευαισθησία με το θέμα. Επιπλέον ζήτησα, να μου κοστολογήσουν το σύνολο του χρέους που έχουν οι φυλακισμένοι στις Φυλακές Διαβατών, όσοι δηλαδή, δικαιούνται να εξαγοράσουν την ποινή τους, αλλά δεν έχουν τα χρήματα. Εφ`όσον το ποσό είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, τότε το Υπουργείο θα βοηθήσει, ώστε να αποφυλακιστούν αρκετοί κρατούμενοι και να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει πάρει και η Εκκλησία της Ελλάδος με αξιόλογο αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ κ. ΙΒΑΝ ΓΚΑΣΠΑΡΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ