Η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑ-Θ

1484397889
1484397889

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μαργαρίτη Τζίμα, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. ν. Δράμας κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, Δήμαρχο Σιταγρών, μία κινητή μονάδα βιβλιοθήκης και αισθητικής αγωγής του ΥΜΑ-Θ, για την προώθηση του βιβλίου και την αισθητική αγωγή των μαθητών του ακριτικού νομού. Η κινητή μονάδα διαθέτει αυτοκίνητο κατάλληλα διαρρυθμισμένο και εξοπλισμένο, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, βιβλία, εκπαιδευτικά προγράμματα και φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Τζίμας αφού ενημέρωσε τον κ. Αθανασιάδη για τη λειτουργία της κινητής μονάδας και την υποδομή της σε εκπαιδευτικό υλικό δήλωσε:

«Από σήμερα η Τ.Ε.Δ.Κ. του ν. Δράμας και από αύριο η Τ.ΕΔ.Κ. του ν. Φλώρινας αποκτούν μια κινητή δανειστική βιβλιοθήκη, που είναι προσφορά του ΥΜΑ-Θ για παιδιά των δημοτικών σχολείων, και με δική τους ευθύνη θα περιέρχονται όλα τα χωριά του νομού.  Πιστεύω ότι το  εκπαιδευτικό βιβλίο, το μυθιστόρημα, το διήγημα, το επιστημονικό βιβλίο, θα γίνει κτήμα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. ν. Δράμας κ. Αθανασιάδη διότι αποδέχθηκε την πρότασή μου και από σήμερα πλέον θα έχει η Τ.Ε.ΔΚ. έχει και αυτό το εργαλείο,  για περαιτέρω ενίσχυση της γνώσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων.»

Ο κ. Αθανασιάδης μετά την παραλαβή της κινητής μονάδας ευχαριστώντας τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον κ. Τζίμα για το ενδιαφέρον του για τις παραμεθόριες περιοχές και για το νομό Δράμας. Από σήμερα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και να προσφέρουμε στα παιδιά των ακριτικών χωριών μας»

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμπακίου κ. Χρήστος Γεωριτσόπουλος, μέλος της Τ.Ε.Δ.Κ. ν. Δράμας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣEI ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.Δ.Ο.Ν.