Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484398196
1484398196

           Τιμές προσιτές για όλα τα βαλάντια εντόπισε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις αγορές του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, Καπάνι και Μοδιάνο.

            Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε τις δύο αγορές συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου, Καπανίου-Βλάλη κ. Χρήστο Νικολόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΑΚΜΜΕ κ. Ιωάννη Μανδρίνο, το μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Αθανάσιο Γκόσιο και εκπρόσωπο του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Ζορπίδη.

            Ο κ. Τζίμας, συνομίλησε με πολλούς εμπόρους και καταναλωτές, διαπιστώνοντας επάρκεια αγαθών, αλλά και την ύπαρξη –σε πολλά είδη- τιμών πολύ χαμηλότερων από τις μέγιστες τρέχουσες που συνήθως προβάλλονται.

            Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους:

            «Επισκεφθήκαμε σήμερα τις αγορές της Θεσσαλονίκης, όπου με ικανοποίηση διαπιστώσαμε επάρκεια αγαθών, υψηλή ποιότητα προϊόντων, αλλά και τιμές προσιτές και κατά πολύ χαμηλότερες, από αυτές που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Βρήκαμε για παράδειγμα, ντομάτες με 0,95 λεπτά, ή ένα ευρώ, ακόμα με 0,65 λεπτά και σας καλώ να τα αναδείξετε και αυτά που είδατε, όταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην αγορά υπάρχουν μόνο ντομάτες με τρία ή 3,5 ευρώ το κιλό. Συζητήσαμε με τους εμπόρους και βλέπουμε τα θέματα που τους απασχολούν ώστε να τα αντιμετωπίσουμε για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς, προς όφελος πάντα και των καταναλωτών.»

            Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για μεγάλες διαφορές τιμών προϊόντων που εντοπίζονται σε συνοικιακά καταστήματα, ο κ. Τζίμας, σημείωσε:

            «Υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια. Μπορεί να θέλω να οδηγώ φεράρι, αλλά έχω ένα προσωπικό ΙΧ αυτοκίνητο των 1.400 κυβικών. Θέλω να πω δηλαδή, πως για όποιον επιθυμεί να βρει το καλό και φθηνό προϊόν, αυτό υπάρχει. Η κίνηση είναι ικανοποιητική στις αγορές εδώ, οι τιμές ικανοποιητικές, ο κόσμος ψωνίζει και δεν άκουσα τόσες πολλές διαμαρτυρίες όσες κάποιοι ισχυρίζονται ότι ακούγονται.»

            Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου, Καπανίου-Βλάλη κ. Χρήστος Νικολόπουλος, υπογράμμισε:

            «Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης στην αγορά του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, δεν ήταν εθιμοτυπική, αλλά ήταν μια επίσκεψη εργασίας, και τον ευχαριστούμε πολύ γι` αυτό. Είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τη λειτουργία, τις τιμές, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ιδιαίτερα για το μεγάλο θέμα της στέγασης της αγοράς. Όσον αφορά τα προϊόντα και τις τιμές, όπως είχατε την ευκαιρία να διαπιστώσετε, η κατάσταση μετά την τελευταία απεργία έχει ομαλοποιηθεί, υπάρχει επάρκεια αγαθών και ιδιαίτερα εδώ στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, έχουμε τις πιο χαμηλές τιμές στη Θεσσαλονίκη. Είμαι βέβαιος, πως η πρόσβαση ήταν ευκολότερη, με μικρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και χωρίς τα σοβαρά προβλήματα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, η κίνηση θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη σε Καπάνι και Μοδιάνο.»

Προηγούμενο άρθροΚΟΝΔΥΛΙΑ ΥΨΟΥΣ 400.000 € ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ