ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

1484398234
1484398234

Έκθεση εικαστικών έργων υπό τον τίτλο «ρευστή ταυτότητα» διοργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στον εκθεσιακό χώρο «Παρθεναγωγείο» του Δήμου Έδεσσας, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Δήμο Έδεσσας.

Η έκθεση, που θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 19:00, είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με στόχο τη παρουσίαση πολιτιστικού προϊόντος στην ελληνική περιφέρεια, πέρα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Στην έκθεση ανιχνεύονται οι πιο σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από τα καλλιτεχνικά έργα της συλλογής του Μουσείου, οι ουσιαστικές και διαρκείς παράμετροι που καθορίζουν την ύπαρξή του και συμβάλλουν στη βιωματική εμπειρία του κόσμου και των σχέσεων. Ο άνθρωπος στο κέντρο και γύρω του δορυφόροι άτομα, εμπειρίες, γεγονότα. Η σχέση του με τον κοινωνικό ιστό και τη διαπροσωπική επικοινωνία (οικογένεια, σχολείο, επαγγέλματα).

Παρουσιάζονται έργα των: Ναυρίδη, Χρηστέα, Γεωργίου, Χανδρή, Τζαμουράνη, Ζερδεβά, Μαρούδα, Μαλιγκούρα, Γυπαράκη, Αντωνόπουλου, Μυλωνά, Μαγκώνη, Ταντανόζη, Τσώλη, Παυλίδη, Βαμβακά, Καπανίδου, Σιμόπουλου, Πάτση, Μάνου, Ντόντση, Αλκίδη, Προδρομίδη, Μαραπά, Χρόνη, Αδαμάκη, Τσιούμα, Θεοφυλάκτου, Ζαχαροπούλου, Μανουσάκη, Catsiafica, Condou, Raskopoulos, Kelm.

Η έκθεση «ρευστή ταυτότητα» στην Έδεσσα, θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Η συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα συνεχιστεί με τη διοργάνωση άλλης μίας έκθεσης έργων από τη συλλογή του Μουσείου στα Γρεβενά.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Ζ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ