ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

1484398244
1484398244

             Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα και του Γενικού Γραμματέα κ. Λουκά Ανανίκα,  πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης, για το συντονισμό δράσεων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου στη Μακεδονία και τη Θράκη.
             Στη σύσκεψη παρέστησαν, οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσιότρας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης και οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των τριών Περιφερειών κ. Ρουσσάκης, κ. Κοκολάκης και κ. Τσακμακίδης αντίστοιχα.
             Στο επίκεντρο των συζητήσεων  τέθηκε η προετοιμασία και ο βαθμός ετοιμότητας της κρατικής μηχανής, για την αντιμετώπιση ενδεχομένων πυρκαγιών στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ενόψει του καλοκαιριού. Κρίθηκε αναγκαία  η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου  πυροπροστασίας, στη Μακεδονία και Θράκη και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών. 
              Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε για τη σύσκεψη:
«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Κορτσάρη. Η σύσκεψη αυτή έχει ως στόχο να συντονίσουμε μέτρα και πολιτικές , με κεντρικό στόχο να εξασφαλίσουμε τη ζωή των πολιτών και κυρίως να προστατεύσουμε το θαυμάσιο περιβάλλον που διαθέτει η Μακεδονία και η Θράκη».
                Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης επισήμανε:
«Συζητήσαμε θέματα πρόληψης σχεδιασμού και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών – στη βάση και των πρόσφατων εμπειριών και ενημερώθηκα για τις ενέργειες των φορέων για τον καλύτερο συντονισμό του έργου μας. Πρόθεση του Πρωθυπουργού, με τη σύσταση και ενεργοποίηση της θέσης του αναπληρωτή Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη, είναι η αποκέντρωση των μηχανισμών συντονισμού, ελέγχου, πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αυτό το σκοπό θα υπηρετούμε όλοι.» 
             Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με το Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος και του Διοικητές Περιφερειακών Διοικήσεων Π.Υ. Μακεδονίας και Θράκης και θα ακολουθήσουν συσκέψεις σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροTO YΜΑ-Θ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ