Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ‘ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ypes press002
ypes press002

 Στο πλαίσιο της  20ης Φωτογραφική Συγκυρία 2008, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης παρουσιάζουν την έκθεση «Σκαπανείς του Τεχνικού Πολιτισμού» στη Κοζάνη, στη νέα πτέρυγα του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου, από τις 2 έως τις 18 Μαΐου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 20:00.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού αρχείου της ΔΕΗ, το οποίο ανιχνεύει την εξέλιξη της βιομηχανικής φωτογραφίας στην Ελλάδα. Το υλικό προέρχεται από το αρχείο της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών Πειραιώς και από το φωτογραφικό έργο που έχει παραχθεί από την ίδρυση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα.

Στις φωτογραφίες καταγράφονται οι μεταβολές που της ελληνικής κοινωνίας λόγω της διάδοσης του ηλεκτρισμού, η ραγδαία οικονομική ανάπτυξή της που ακολούθησε και ο τρόπος με τον οποίο οι χρήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας στην καθημερινή διαβίωση μεταμόρφωσαν τη γεωγραφία του χώρου, μεταβάλλοντας την παλιά αίσθηση του τρόπου ζωής.

Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό της Κοζάνης, καθημερινά από τις 08:30 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:00.

 

Προηγούμενο άρθροTO YΜΑ-Θ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ