ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

1484398316
1484398316

Χρειάζεται πολιτικό θάρρος, συνέπεια και βαθειά αίσθηση καθήκοντος, για να προστατέψεις το ουσιαστικό συμφέρον και το μέλλον όλων των Ελλήνων, χωρίς να προτάσσεις ένα προσωπικό ή μικροκομματικό βραχυπρόθεσμο συμφέρον.

            Αυτό το πολιτικό θάρρος και αυτή την αίσθηση καθήκοντος αποδεικνύουν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. διά της καθ` ύλη αρμοδίας Υπουργού Απασχόλησης, παρουσιάζοντας ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που στην εφαρμογή του, θα στηρίξει και θα προστατέψει το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας για όλους τους Έλληνες. Και το πράττουν αυτό, με ετοιμότητα ανάληψης επί του παρόντος, του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους, που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες προτεινόμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται ως δυσμενείς, από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

            Οφείλουμε όλοι όμως, να αναγνωρίσουμε ένα πραγματικό γεγονός! Ό,τι δηλαδή, οι ρυθμίσεις αυτές που αντιμετωπίζονται ως δυσμενείς, προστατεύουν το ασφαλιστικό μέλλον των Ελλήνων, από τις πραγματικά επαχθείς ρυθμίσεις που θα αναγκαστεί να πάρει μια μελλοντική κυβέρνηση υπό την πίεση του κινδύνου κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, αν δεν γίνει σήμερα κάτι, που θα αποτρέψει την έλευση αυτού του κινδύνου.

            Με ένα δημογραφικό πρόβλημα διαρκώς επιδεινούμενο, ο κίνδυνος αυτός θα είναι κάτι παραπάνω από πραγματικός μετά από δεκαετίες. Οφείλει όμως μια υπεύθυνη Πολιτεία, να φροντίζει και για τις επόμενες γενιές, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που φροντίζει για τη σημερινή γενιά.

            Έτσι, ξεκινώντας από τη ρίζα του προβλήματος, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητούμε, περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης της γυναίκας, της μητέρας, της οικογένειας. Περιλαμβάνει μέτρα που ενισχύουν την οικογένεια στην πλέον παραγωγική περίοδο των μελών της. Στην περίοδο εκείνη, που το ζευγάρι «υπολογίζει» το κόστος της ανατροφής ενός ακόμη παιδιού. Στην περίοδο ακριβώς, που η σύγχρονη γυναίκα και υποψήφια μητέρα, σκέφτεται το κόστος που μπορεί να έχει η μητρότητα στην εργασία της και στην επαγγελματική της υπόσταση εν γένει. Το ερώτημα είναι απλό όπως και η απάντηση: Ποια είναι η σωστή φιλοσοφία στήριξης της γυναίκας και μητέρας; Φυσικά η παροχή χρόνου και οικονομικής δυνατότητας ενασχόλησης με τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα, χωρίς ο χρόνος αυτός, να υπονομεύει την επαγγελματική της υπόσταση. Και όχι η δημιουργία 45άρηδων και 50άρηδων συνταξιούχων, όπως γινόταν ως τώρα για λίγες ομάδες πληθυσμού, σε βάρος των πολλών και μη προνομιούχων.

            Ενισχύεται λοιπόν η γυναίκα και η μητέρα στην παραγωγική της νεότητα. Στην περίοδο ακριβώς που χτίζει τη ζωή της και μοχθεί για το μέλλον. Και ενισχύεται η γυναίκα κατά τρόπο, που της δίνει την ευκαιρία να δει άμεσα το αντίκρισμα του μόχθου της στην καθημερινότητά της, αλλά και να ξέρει πως δεν κινδυνεύει να χαθεί το απόθεμα του μόχθου της για την περίοδο της συνταξιοδότησης.

            H νέα μητέρα, από το πρώτο κιόλας παιδί, θα απολαμβάνει επί έναν χρόνο μια στήριξη από την Πολιτεία, που την απαλλάσσει από το 50% των ασφαλιστικών εισφορών της για τον κλάδο της κύριας σύνταξης, για το διάστημα αυτό των 12 μηνών μετά τη γέννηση του παιδιού. Ταυτόχρονα παρέχεται πλέον στην εργαζόμενη μητέρα η δυνατότητα λήψης ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας, διάρκειας έξι μηνών, που προστίθεται στην άδεια της λοχείας, χωρίς απώλεια εισοδήματος. Και η στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα και στον θεσμό της οικογένειας, κατά τη γνώμη μου έρχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με τη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό, για αντικατάσταση της εργαζόμενης μητέρας με επιδοτούμενο άνεργο, κατά το διάστημα της από μέρους της χρήσης της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας. Σκεφτείτε: Πόσες γυναίκες διστάζουν να αποκτήσουν παιδί, επειδή έχουν έναν εργοδότη που θεωρεί την εγκυμοσύνη μιας εργαζόμενης ως …πρόβλημα για την επιχείρησή του, λόγω της απουσίας της εργαζόμενης που αυτή συνεπάγεται; Με την άμεση αντικατάσταση της εργαζόμενης μητέρας για το διάστημα που δικαιούται στο πλαίσιο του ρόλου της ως μητέρας και μάλιστα με την επιδότηση του κράτους, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται.

            Το νέο ασφαλιστικό, παρέχει στη μητέρα –ασφαλισμένη σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης πλην ΟΓΑ- να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και προσαύξηση της σύνταξής της. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται στον ασφαλισμένο πατέρα, εφόσον το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου δεν ασκηθεί από τη μητέρα. Μέχρι τώρα, το προνόμιο αυτό το είχαν μόνο οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ. Επιπλέον, επεκτείνεται η αναδρομικότητα της δυνατότητας αυτής στις γυναίκες και για τα παιδιά που αποκτήθηκαν από το έτος 2000, αντί του 2003 που ίσχυε μέχρι σήμερα, μόνο για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ. Ο δε πλασματικός χρόνος, επεκτείνεται συνολικά στα πέντε χρόνια για τις μητέρες με τρία παιδιά, αντί των 4,5 ετών που ήταν ως τώρα. Στα δε πέντε χρόνια πλασματικού χρόνου, θα μπορούν πλέον να προστίθενται οι 3,5 μήνες της προβλεπόμενης γονικής άδειας ανατροφής παιδιών, που μέχρι σήμερα αφαιρούνταν από τα 4,5 έτη πλασματικού χρόνου.

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ EΠΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ’
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ