ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

ypes press002
ypes press002

Δριμύτατη κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Υπουργός, παρέθεσε μια σειρά αναμφισβήτητων συγκρίσιμων στοιχείων που καταδεικνύουν την ποιοτική διαφορά μεταξύ της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και της σημερινής αποτελεσματικής διακυβέρνησης και κατήγγειλε την «προπαγάνδα» στην οποία καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ για να υποβαθμίσει τα οφέλη που προκύπτουν από την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

            Μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας θύμισε τα κάτωθι:

·        Επί Ν.Δ., για πρώτη φορα κάθε 14 του μηνός κατατίθενται οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι στους λογαριασμούς των δήμων και των κοινοτήτων της χώρας, ενώ το μεγάλο χρέος του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίες «δεν τηρούσαν την υπογραφή τους».

·        Το ΛΑΦΚΑ το παρακρατούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ήλθε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και απέδωσε τα παρακρατούμενα στους Έλληνες συνταξιούχους. Και μόνο η απόδοση του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους αύξησε αυτόματα το ποσοστό συντάξεων από 4% έως 12%.

·        Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε είκοσι χρόνια χωρίς να παραδώσει Εθνικό Κτηματολόγιο. Και όταν ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ελέγξει την πορεία των χρημάτων του Εθνικού Κτηματολογίου έριξε πρόστιμο το οποίο πληρώνει σήμερα η Πολιτεία, ενώ παράλληλα προχωρά το Κτηματολόγιο.

·        Ο αγρότης και ένας κτηνοτρόφος δεν μπορούσαν να μπουν στον αναπτυξιακό νόμο της χώρας επί ΠΑΣΟΚ, ενώ με νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση Καραμανλή, μπορούν σήμερα να καταθέσουν σχέδια βελτίωσης, νέες επενδύσεις και να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα του αναπτυξιακού νόμου.

·        Η μοναδική μεταρρύθμιση, που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να υπερχρεώσει τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας.

«Σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα μεγάλα νομοσχέδια, που ψηφίσαμε εδώ, είχατε αποχωρήσει από την Ελληνική Βουλή, γι’ αυτό και δεν ξέρετε τι ψηφίσαμε», τόνισε ο κ. Τζίμας απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Ήσασταν απόντες όταν εμείς διπλασιάσαμε την αγροτική σύνταξη. Δεν υπήρξε κυβέρνηση ποτέ που μέσα σε μία 4ετία να διπλασιάζει σχεδόν την αγροτική σύνταξη. Μας την παραδώσατε στα 190 ευρώ. Και τώρα είναι 330 ευρώ. Είκοσι χρόνια κυβερνήσατε. Πέντε ολόκληρες 4ετίες. Αν κάθε 4ετία διπλασιάζατε την αγροτική σύνταξη, σήμερα ο αγρότης θα έπαιρνε 1.000 ευρώ και όχι 190, που μας την παραδώσατε. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Δεν την αντέχετε όμως. Από 20 ευρώ αύξηση το χρόνο να δίνατε στην αγροτική σύνταξη, θα μας την παραδίδατε 400 ευρώ. Πέρα από την ισχύ και την εμβέλεια, τη μεγάλη, του αναπτυξιακού νόμου, που έχει διαχυθεί σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, περιοχές που είχαν επιδότηση 35%, σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας επιδοτούνται οι επιχειρηματίες με 60%. Και αυτό έχει δώσει αναπτυξιακό αέρα στην ελληνική περιφέρεια. Γι’ αυτό και το ποσοστό της ανεργίας μέσα σε μία 4ετία από το 11,7%, που μας το παραδώσατε, το ρίξαμε στο 8%. Σε ποια 4ετία σας –πάρτε την καλύτερη 4ετία που είχατε- ρίξατε εσείς τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό ανεργίας; Δεν υπάρχει.»

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο κύριο αιτιολογικό για το οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, το ασφαλιστικό, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, απευθυνόμενος στους βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Όλοι παραδέχονται, όλα τα κόμματα, όλοι οι Βουλευτές ότι χρειαζόταν μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό… Δεν δέχεστε τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, χωρίς να προτείνετε απολύτως τίποτα. Από τη μια λέτε ότι πρέπει να ενωθούν τα ταμεία και από την άλλη όταν γίνεται ενοποίηση των ταμείων, διαμαρτύρεστε και μειοψηφείτε. Και αποκρύπτετε μια μεγάλη αλήθεια από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, από τις γυναίκες τις οποίες προσπαθείτε να μετατρέψετε σε θύματα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησής σας. Δεν λέτε, λοιπόν, στο γυναικείο πληθυσμό της χώρας ότι τα πέντε χρόνια πλασματικά τα οποία ψήφισε η δική μας κυβερνητική παράταξη, ισχύουν πλέον για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα τεσσεράμισι χρόνια πλασματικά που δίναμε, ίσχυαν μόνο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δεν λέτε στο γυναικείο πληθυσμό της χώρας ότι τα τεσσεράμισι χρόνια πλασματικός χρόνος που ισχύει σήμερα με δικό σας νόμο δεν προσμετρώνται για αύξηση των συντάξεων, αλλά προσμετρώνται μόνο για τη θεμελίωση του χρόνου συνταξιοδότησης, ενώ τα πέντε χρόνια πλασματικού χρόνου προσμετράνε και για την αύξηση των συντάξεων των γυναικών. Δεν λέτε ότι για το χρόνο μητρότητας, για τα επιδόματα μητρότητας δίνουμε επιπλέον έξι χρόνια στην Ελληνίδα μητέρα και μάλιστα κατά 50% μειωμένες τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ, άρα θα παίρνει και περισσότερα χρήματα μισθό κάθε μήνα για τον ένα χρόνο μητρότητας που θα ακολουθεί τη γέννηση του παιδιού.  Γι’ αυτό και ο λόγος σας τελικώς δεν είναι αξιόπιστος. Διότι το να κρύβεις τη μισή αλήθεια, είναι χειρότερο από το ψεύδος. Ο ελληνικός λαός έχει και κρίση και μάλιστα ορθή κρίση. Γι’ αυτό και μας έδωσε νέα λαϊκή εντολή στις 16 Σεπτεμβρίου και μας είπε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων…

Αυτή η Κυβέρνηση, αυτό το κόμμα, αυτός ο Πρωθυπουργός, συνεχίζουν το έργο της μεταρρύθμισης και σας αφήνουν εσάς να είστε απόντες από τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.»

 

Προηγούμενο άρθροΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΜΑΣ