ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484398345
1484398345
            Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχτηκε σήμερα στο Υπουργείο την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Speckhard. 

            Η συνάντηση που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα διήρκησε περίπου 45 λεπτά και στις δηλώσεις που ακολούθησαν αμέσως μετά, ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας και δη της Βορείου Ελλάδος, για τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο κ. Υπουργός τόνισε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, καθιστούν τη βόρεια Ελλάδα στο σύνολό της, ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων.

            Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

            «Συζητήσαμε με τον κ. Πρέσβη των ΗΠΑ για θέματα ανάπτυξης, πολιτισμού και προοπτικών της Βόρειας Ελλάδας. Διαπίστωσα ένα ειλικρινές πλαίσιο δράσης που μπορεί να αναπτύξει ο κ. Πρέσβης βοηθώντας στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ ενημέρωσα τον κ. Πρέσβη και για το επενδυτικό πλαίσιο που ισχύει στη Μακεδονία και τη Θράκη, θεωρώντας ότι αποτελεί πρόκληση για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες.»

            Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Speckhard υπογράμμισε:

«Είχαμε μια καλή συζήτηση, και είχα την ευκαιρία να επισημάνω πόσο σημαντική θεωρώ τη Βόρεια Ελλάδα ως πολιτισμικό, εμπορικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Μιλήσαμε για τη δυνατότητα πολιτιστικής συνεργασίας και ανταλλαγών, καθώς και εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αλλά και για την ενίσχυση των επενδυτικών επαφών και των εμπορικών σχέσεων, μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αναφερθήκαμε στον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, αλλά και στον ρόλο που η Ελλάδα ως χώρα, αλλά και η Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα, διαδραματίζει για τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη στην περιοχή. Και βέβαια, επιβεβαιώθηκε η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας, επάνω στη βάση των κοινών αυτών αξιών.»

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
Επόμενο άρθροΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ‘ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ’, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΤΑΡΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ