ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ypes press002
ypes press002

            Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με την αναγγελία του θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, δήλωσε :

«Η  Κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών  Χριστοδούλου αφήνει ένα κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί. Υπήρξε ένας ασυμβίβαστος και ειλικρινής αγωνιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει.

Διετέλεσε αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, με ένα πλούσιο έργο για την κοινωνία την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε, για την αγωνιστικότητα, την απλότητα, το ήθος που επέδειξε στη ζωή του, παρά τα βέλη τα οποία δέχτηκε στη διάρκεια της θητείας του, αλλά κυρίως για  την καρτερία και η υπομονετικότητα που είχε στη διάρκεια της ασθένειάς του.

´Ανοιξε καινούργιους ορίζοντες έφερε περισσότερο κόσμο στην εκκλησία στην Ορθοδοξία και κυρίως τον αγάπησε ο νέος κόσμος.»

Ο κ. Τζίμας απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Ιερά Σύνοδο της  Εκκλησίας της Ελλάδος :

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τη κοίμηση του  μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Πενθούμε την απώλεια του μαχητή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του φωτισμένου ποιμενάρχη που συνέβαλε καθοριστικά στην αναγέννηση     της  Εκκλησίας της Ελλάδος και  ενδυνάμωσε την παρουσία της στο χριστιανικό κόσμο. Η προσωπικότητα και η μακρόχρονη προσφορά του Μακαριστού Χριστοδούλου ανήκουν ήδη στην ιστορία, αλλά η ευθύτητα και η μεστότητα του λόγου του, το ευρύ και πολυσχιδές έργο του, η χριστιανική  αγάπη με την οποία αγκάλιαζε τους ανθρώπους, η ριζοσπαστική προσέγγιση της νεολαίας και το πλούσιο ποιμαντορικό του έργο, παραμένουν ζωντανά στις καρδιές όλων μας. Έζησε  μέχρι τέλους, ως πιστός Χριστιανός, ως γνήσιος Έλληνας, ως καλός άνθρωπος, ως άξιος Ιεράρχης.»

 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ