ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧ-ΙΝΤ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
          Στη Μασσαλία βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ, , καθηγητής Λουκάς Ανανίκας και οι συνεργάτες του, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 στο πλαίσιο του έργου ΕΧ-ΙΝΤ του προγράμματος INTERACT το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους.

        Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας του Ερώ (Herault), στην προγραμματισμένη επίσκεψη που σαν σκοπό είχε την ενημέρωση, από πλευράς του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, για την πορεία του έργου ΕΧ-ΙΝΤ, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα καινοτομίας, νέων δομών διοίκησης, λειτουργικότητας περιφερειών και πιθανή μελλοντική συνεργασία υπό του Στόχου Εδαφικής Συνεργασίας, βάσει της ερευνητικής διασυνοριακής πρωτοβουλίας που υλοποιεί, μέσω του έργου ΕΧ-ΙΝΤ, το ΥΜΑ-Θ.

        Παράλληλα, ο καθηγητής κ. Ανανίκας επισκέφτηκε την Περιφέρεια PACA (Provence Alpes Cote dAzur), που εδρεύει στη Μασσαλία και έχει αναλάβει το ρόλο της Διαχειριστικής Αρχής του ευρωπαϊκού προγράμματος MED, συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Περιφέρειας κ. Christophe Castaner και τους υπεύθυνους της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αλέξανδρο Καμαρώτο και είχε επαφές και με εκπροσώπους άλλων περιφερειών (Λιγουρία, Σικελία) που παραβρέθηκαν στη συνάντηση αυτή σχετικά με τις νέες προκηρύξεις που θα προκύψουν κατά την 4η προγραμματική περίοδο, 2007-2013.

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΦΛΙΑ