ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
         Σειρά συναντήσεων εργασίας με εκπροσώπους αρχών και φορέων  της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας  – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

        Συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός υποδέχθηκε διαδοχικά στο ΥΜΑ-Θ το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Μάνθο και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη, τον Διοικητή του Γ´ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Ευστάθιο Στρατάκο, τον Γενικό Επιθεωρητή Β.Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ασημάκη Γκόλφη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Γιώργο Σκόδρα και εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΥΜΑΘ και στην ΕΥΑΘ.

       Αμέσως μετά τη συνάντησή του με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε τα εξής:

       «Με τον παλιό φίλο και συναγωνιστή, το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, είχαμε μια ειλικρινή κουβέντα και είμαστε αποφασισμένοι από κοινού και επί ίσοις όροις να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει η Θεσσαλονίκη. Ήδη το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και της Ν.Δ. είναι αμέριστο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά με τη συνεργασία που θα αναπτύξουμε με το Νομάρχη, νομίζω ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα για το νομό».

         Από την πλευρά του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων τόνισε

         «Ήξερα και γνώριζα όχι μόνο τις δυνατότητες αλλά και τη διάθεση του κ. Υπουργού να συμπαρασταθεί, αλλά σήμερα διαπίστωσα ότι όχι μόνο έχει καλή διάθεση, αλλά θέλει μόνος του να μπει μπροστά και να  ακολουθήσουμε εμείς, για να επιλύσουμε, όσο μπορούμε, τα προβλήματα που απασχολούν χρόνια τώρα το νομό μας. Θα ήθελα  να τον ευχαριστήσω γιατί αποφασίσαμε με μπροστάρη τον ίδιο να κατέβουμε στην Αθήνα, να χτυπήσουμε πόρτες και με την πρωτοβουλία αυτή η Κυβέρνηση, να δώσει λύσεις σε καίρια προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Πέρα από όλα αυτά διαπίστωσα ότι θα έχουμε καθημερινά ανοιχτή γραμμή για οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί το νομό μας…»

          Μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:

          «Με μεγάλη χαρά δέχθηκα τον παλιό φίλο και συναγωνιστή, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Συμφωνήσαμε να συμπορευτούμε για το καλό του Δήμου της Θεσσαλονίκης, των κατοίκων που εκπροσωπεί ο Δήμαρχος, ο οποίος επιτελεί ένα τεράστιο έργο. Ένα έργο που αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες του Δήμου, όλα τα κοινωνικά στρώματα. Συμφωνήσαμε να συντονιστούμε σε προβλήματα περιβάλλοντος που αφορούν στο Δήμο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την Άνω Πόλη. Η συνεργασία μας θα είναι ειλικρινής και δεδομένη».

          Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

         «Με τον καινούργιο Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, μας συνδέει παλιά φιλία και μια πολύ μεγάλη και παλιά συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ήμασταν μαζί στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. επί σειρά ετών. Σήμερα του ευχήθηκα πραγματικά να συνεχίσει μια μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, στον ευρύτερο βορειοελλαδικό χώρο, με αιχμή του δόρατος την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για μια σειρά έργων και δράσεων που έχουν ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, από πλευράς κεντρικής  εξουσίας και να αναλύσω τα μεγάλα προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ξεκίνησε μια συζήτηση, για τα έργα, την οποία θα συνεχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της έχει ακόμη πολλά προβλήματα σε εξέλιξη και θα βρούμε τις λύσεις γιατί ο Υπουργός είναι πράγματι πανάξιος…»

          Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υπογράμμισε:

          «Είχα μια σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων, που εδραιώνουν την καλή συνεργασία που προτίθεμαι να έχω με όλες τις αρχές και τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση, έχουν αποδείξει ήδη έμπρακτα το ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα. Η αναπτυξιακή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλίες σε όλη τη Μακεδονία και στη Θράκη και με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστεί με ακόμη εντονότερους ρυθμούς. Στην προσπάθεια αυτή, φιλοδοξώ να συνεισφέρει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τα μέγιστα, αξιοποιώντας τη συνεργασία όλων όσων έχουν την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον για το μέλλον της Βόρειας Ελλάδας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Αυτή την εντολή, της διαρκούς και παραγωγικής συνεργασίας με όλους, που αποτελεί και προσωπική μου επιλογή, έχει δώσει άλλωστε και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.»

          Οι προγραμματισμένες για αύριο Τετάρτη συναντήσεις του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα αναβάλλονται λόγω της μετάβασης του κ. Υπουργού στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ