Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

1484398519
1484398519

 

            Το Δήμο Πολίχνης επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, μετά από πρόσκληση  του Δημάρχου κ. Κώστα Θεοδωρίδη. Ο Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

          Ο κ. Θεοδωρίδης, αφού επεσήμανε το γεγονός ότι ο κ. Τζίμας είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεσαι το Δήμο Πολίχνης έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού τους κυριότερους άξονες της οικονομικής, οικιστικής, κοινωνικής και  πολιτιστικής  πολιτικής του Δήμου Πολίχνης  και τον ενημέρωσε για τα σοβαρότερα θέματα που καλείται  να επιλύσει η δημοτική αρχή.

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε : «Έχω υποχρέωση να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, όπως είναι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης. Επισκεπτόμαστε χώρους πολιτισμού και περιβάλλοντος και είμαστε αποφασισμένοι, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Πολίχνης, σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση που μας κατέθεσε ο Δήμαρχος. Θεωρώ ότι η παρέμβαση της Πολιτείας και στη περιοχή αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα είναι βοηθός και ειλικρινής συμπαραστάτης του Δημάρχου, αλλά και των ανησυχιών και των οραμάτων των δημοτών της Πολίχνης».

         Στη συνέχεια ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας πρότεινε στο Δήμαρχο να ενταχθεί ό Δήμος Πολίχνης σε ένα πρόγραμμα του ΥΜΑΘ και του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή 80 φοιτητών, ψυχολόγων και δασκάλων, οι οποίοι θα προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία και κοινωνική στήριξη, σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου και ζήτησε να του καταθέσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων για το 2008.          

         Η επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης στο Δήμο Πολίχνης ολοκληρώθηκε με τη ξενάγηση που του έγινε, από το Δήμαρχο και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, στην περιοχή των Βυζαντινών Νερόμυλων.

Ο κ. Τζίμας, μετά την περιήγησή του στο χώρο, τόνισε:

            «Με την ευαισθησία που υπάρχει σήμερα, παγκοσμίως, για το περιβάλλον το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητο στην παρέμβασή του και στο χώρο αυτό στο Δήμο Πολίχνης. Είμαστε αποφασισμένοι τα όποια κενά υπάρχουν να αντιμετωπισθούν από το Υπουργείο μας προκειμένου να αναδειχθούν οι Νερόμυλοι και η ευρύτερη περιοχή, η οποία αξιοποιείται με τη βοήθεια της Πολιτείας».

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26ης – 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ