ΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

1484398574
1484398574

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου συνεδρίου της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» απηύθυνε στους συνέδρους τον παρακάτω χαιρετισμό:

                «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη της παιδείας, της γνώσης και των επιστημών.

                Ο πάσχων συνάνθρωπος και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο αυτός υπηρετείται από την επιστήμη και κατ` επέκταση από τις αντίστοιχες δομές μιας πολιτείας, αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας.

                Γι` αυτό, με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκλησή σας, για την κήρυξη του 1ου συνεδρίου της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων, εδώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται για μια εκδήλωση που προάγει τη συνεργασία διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας συνανθρώπων μας.

                Η έκταση αυτής της συνεργασίας, που ενώνει επιστημονικές δυνάμεις διαφόρων χωρών, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι έχουν παρέλθει οι εποχές, κατά τις οποίες ο ψυχικά ασθενής αντιμετωπιζόταν ως περιθωριακό, ή ακόμα και απόβλητο στοιχείο ενός κοινωνικού συνόλου, με φόβο και προκατάληψη.

                Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα, όσους είχαν την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης. Και αυτό, διότι οι συνεδριακές εκδηλώσεις αυτού του είδους, κατά τις οποίες οι επιστήμονες ενημερώνουν και ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ειδικότητάς τους, αποτελούν αναγκαίο «εργαλείο», όχι μόνο για τους ίδιους τους επιστήμονες.

                Τα πορίσματά σας, οι προτάσεις και οι επιστημονικές κατευθύνσεις αποτελούν «εργαλείο» και για κάθε Πολιτεία με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιστικό προσανατολισμό.

                Η ελληνική Πολιτεία σήμερα, διαπνέεται από αυτήν ακριβώς την κοινωνική ευαισθησία, η οποία συνοδεύεται από την διάθεση, να ακούσει, να επεξεργαστεί και στον κατάλληλο χρόνο να υιοθετήσει προτάσεις που θα συμβάλουν στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

                Θέλω επίσης να συγχαρώ τους διοργανωτές του συνεδρίου, για έναν ακόμη λόγο. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία εκδηλώσεων της ακτινοβολίας που έχει το επιστημονικό σας συνέδριο, συμβάλουν στην ανάδειξη του κομβικού χαρακτήρα της πόλης για ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Και ταυτόχρονα βέβαια, αντλούν ανταποδοτικά, τα πλεονεκτήματα που προσδίδει σε μια διεθνή συνάντηση, η φιλοξενία της σε μια πόλη με πραγματικά διεθνή προσανατολισμό.

                Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και είμαι σίγουρος ότι το πρώτο αυτό συνέδριο, θα αποτελέσει την απαρχή ενός ακόμη θεσμού, που θα φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, πάντα με στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την παροχή ευκαιριών σε όλους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.»

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροANEΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ