ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

ypes press002
ypes press002

 Ως κυβέρνηση και ως κόμμα, η Νέα Δημοκρατία υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να κυριαρχήσει η πραγματική ουσία της πολιτικής, με έναν και μόνο στόχο. Την ευημερία Του Πολίτη. Την ευημερία της Ελληνίδας και του Έλληνα που αξιώνουν αλήθεια, συνέπεια, ευθύνη και αποτέλεσμα. Οι πολίτες απαιτούν πολιτικές διορατικότητας και ευθύνης. Απαιτούν ριζικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες υπηρετήσαμε πιστά από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να υπηρετούμε χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα εμπόδια που συναντήσαμε ήταν και παραμένουν πολλά.  Έπρεπε να παλέψουμε για να ξεριζώσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες, που είχαν αλλοιώσει τόσο πολύ την εικόνα της κοινωνίας, ώστε να θεωρούνται αυτονόητες και δεδομένες. Κανείς  δεν αμφισβητεί όμως  ότι δώσαμε σκληρές μάχες και τις κερδίσαμε. Ότι   καταφέραμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα.

Αυτή η μεγάλη διαφοροποίηση που συντελείται, αυτή η μεγάλη αλλαγή, δε γίνεται με ευχές και μαγικές συνταγές, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη.  Γίνεται με θέληση, με διάθεση για δουλειά, και πάνω απ’ όλα κάτω από το άπλετο φως της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Είναι κατανοητό ότι σ’ αυτή την προσπάθεια κάποιοι μπορεί να δυσαρεστήθηκαν. Θα πρέπει όμως να αντιληφθούμε ότι όσοι πραγματικά μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, είμαστε απλοί στρατιώτες, στρατιώτες ταγμένοι να υπηρετούμε το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές συνταγές. Δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο. Κάποιοι αρνούνται, αντιδρούν. Ψεύδονται και παραπληροφορούν. Επιδιώκουν τη συντήρηση χρεοκοπημένων καταστάσεων και θέτουν εμπόδια στο δρόμο του μέλλοντος. Διαφωνούν πεισματικά σε κάθε αλλαγή για την πρόοδο. Μεθοδεύονται αντιδράσεις από τους λίγους βολεμένους, που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα. Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας   έχει αποδείξει ότι διαθέτει και τα δύο.

Εμείς δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Δεν αρνούμαστε την καλοπροαίρετη κριτική που αποβλέπει σε βελτιώσεις. Όμως! Επιλογές που θυσιάζουν τα συμφέροντα των πολλών υπονομεύοντας το μέλλον του Τόπου, επιλογές που προτάσσουν το κομματικό σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος, δεν έγιναν, δεν γίνονται και δεν πρόκειται να γίνουν. Γι´ αυτό λέμε όχι στις εύκολες υποσχέσεις. Γι´ αυτό λέμε όχι στον λαϊκισμό και στη στείρα άρνηση. Μας δεσμεύει η εμπιστοσύνη των πολιτών. Μας δεσμεύουν οι αγωνίες και τα όνειρα χιλιάδων νέων, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Μας δεσμεύει το χρέος για την Ελλάδα του μέλλοντος.  Γιαυτό έχουμε επιλέξει συνειδητά να λέμε την αλήθεια στο λαό και να παρουσιάζουμε την πραγματική εικόνα των προβλημάτων, χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις.Αυτή την αλήθεια και την ειλικρίνεια μπορούν όλοι να περιμένουν και από το επικείμενο συνέδριο της Νέα Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει την αφετηρία για νέες δράσεις και αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Και με την πεποίθηση ότι έχουμε τον Έλληνα πολίτη σύμμαχο στην προσπάθεια που πραγματοποιείται και στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Με τους πολίτες πετύχαμε πολλά. Μαζί τους δημιουργούμε το μέλλον.

 

Προηγούμενο άρθροΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ TOY