Η 5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΧ-ΙΝΤ ΜΕ ΤΟ ΥΜΑΘ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟ

1484398627
1484398627
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, η 5η κατά σειρά διακρατική συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου EX-ΙΝT «Διαχείριση της αλλαγής των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από εξωτερικά σε εσωτερικά και προετοιμασία για το νέο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας», στο οποίο Επικεφαλής εταίρος είναι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος INTERACT της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III και συμμετέχουν οι περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, και το Γραφείο Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι εργασίες της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γραφείου Προγραμματισμού στο Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία, αφορούσαν στην παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των επιμέρους έργων όλων των εταίρων, στην οικονομική παρακολούθηση και διαχείριση του έργου και στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της 6ης διακρατικής συνάντησης στην Τσεχία.
Την έναρξη πραγματοποίησε ο κ. Aδωνις Κωνσταντινίδης, Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους εταίρους, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, αφού ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη για τη φιλοξενία, μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιου Καλαντζή, εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και έκανε μία περιληπτική αναφορά στο έργο. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο υφυπουργός του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Vackar και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, κ. Pavlov.

Προηγούμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Επόμενο άρθροΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ