ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

1484398629
1484398629

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία των τοπικών αρχών της Καβάλας και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, η έκθεση «Διαδρομές της Ρώσικης Πρωτοπορίας: έργα της Συλλογής Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Η έκθεση, που θα παραμείνει στην Καβάλα μέχρι τις 11 Μαρτίου, έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, κ. Φώτη Βουγιουκλή (ο Υπουργός παρέμεινε λόγω ασθένειας στην Αθήνα, απ’ όπου θα αναχωρήσει αύριο για τη Βουλγαρία, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βουγιουκλής, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ανταπόκρισης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο κάλεσμα του Υπουργού, κ. Γιώργου Καλαντζή, να ‘’ταξιδέψει’’ η έκθεση για πρώτη φορά στη Μακεδονία και τη Θράκη, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου για αποκέντρωση των εκφράσεων και δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

«Στο χάρισμα της ορθής καλλιτεχνικής ματιάς και της σωστής επιλογής του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη οφείλουμε καταρχήν την ύπαρξη της Συλλογής καθώς και την υπερηφάνεια να έχουμε στη χώρα μας ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μοντέρνας ευρωπαϊκής τέχνης. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «…μετά τη Συλλογή Κωστάκη, η ιστορία της τέχνης πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή…». Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κορυφαίο Έλληνα συλλέκτη», υπογράμμισε ο κ. Βουγιουκλής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κ.Μ.Σ.Τ., κ. Γιώργος Τζάρας, τόνισε: «Η περιοδεία αυτής της εξαιρετικής σημασίας έκθεσης αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση του Υπουργού να στηρίξει και να προβάλει δράσεις πολιτισμού σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας της Τέχνης με το κοινό εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, δεσμευόμαστε ότι εγκαινιάζουμε μία δράση-απόδραση που θα συνεχιστεί».

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Διευθύντρια του Κ.Μ.Σ.Τ., κ. Μαρία Τσαντσάνογλου, και ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, κ. Ζήσης Μπόνιας.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλως & Θάσου, κ.κ. Προκόπιος, ο Νομάρχης Καβάλας, κ. Θ.Καλλιοντζής, ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Κ.Σιμιτσής, ο Δήμαρχος Ελευθερούπολης, κ .Ι.Φιλόσογλου, ο τέως Υπουργός κ. Δ.Δημοσθενόπουλος, εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Καβάλας, πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος φιλότεχνων της περιοχής.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κόρη του συλλέκτη, κ. Αλίκη Κωστάκη.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΗ 5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΧ-ΙΝΤ ΜΕ ΤΟ ΥΜΑΘ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΟ