ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002
Δεν επαναπαύονται στις καλές καιρικές συνθήκες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπως  διαπιστώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να εξακριβωθεί η ετοιμότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης κακοκαιρίας στο εγγύς μέλλον.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα της Εγνατίας Οδού και της ΠΑΘΕ να αντεπεξέλθει σε ενδεχόμενη κακοκαιρία και χιονοπτώσεις, έχοντας  ανεπτυγμένα κατά το μήκος της περισσότερα από 130 μηχανήματα για αποχιονισμό και για διασπορά αλατιού στο οδόστρωμα όπου χρειαστεί.

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τονίστηκε ότι έχουν επικαιροποιηθεί όλα τα σχέδια δράσης ανά Περιφέρεια και ανά Νομό.

Από πλευράς Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και Νομαρχίας Χαλκιδικής, όπου είχαμε φυσικές καταστροφές σε προηγούμενες κακοκαιρίες αλλά και λόγω της περσινής πυρκαγιάς στην Κασσάνδρα, τονίστηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια αλατιού (3.000 τόνοι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης) και λαμβάνεται μέριμνα για να διατηρούνται καθαρά τα ρέματα. Από πλευράς αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, στη Χαλκιδική έχουν ολοκληρωθεί τα προστατευτικά κλαδοπλέγματα και επίκειται η κατασκευή των φραγμάτων. Θετικό στοιχείο αποτελεί η ταχεία φυσική αναδάσωση που συντελείται στην περιοχή της Κασσάνδρας και η οποία ήδη καλύπτει το 32% των καμμένων περιοχών βάσει στοιχείων του Δασαρχείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περίπτωση του ποταμού Έβρου και στις ενέργειες που ήδη έχουν αναληφθεί και συνεχίζονται προς τη Βουλγαρία, προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα η αυξημένη σήμερα στάθμη των υδάτων στα τα βουλγαρικά φράγματα, ώστε να μην υπερχειλίσουν σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Τέλος κατέστη γνωστό στους κατά κλάδο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ότι εντός του Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική, προωθείται προς ψήφιση και διάταξη για τη σύσταση της εξαγγελθείσας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θέσης Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για τον ακόμη καλύτερο συντονισμό των σχετικών δράσεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκά Ανανίκα, συμμετείχαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού κ. Φώτης Βιουγιουκλής Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών: Δυτικής Μακεδονίας κ. Κ.Κοσμίδης, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κ.Κοκολάκης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Λ. Τσακμακίδης, ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Κ.Σκόκας και οι επικεφαλής της Π.Υ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Γ.Βεσύρης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κ.Κασάπης και στο Νομό Θεσσαλονίκης Δ.Φαφούτης, ο Υποδιευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ταξίάρχος κ. Γ.Δουλγέρης και οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Γ.Αντωνίου και της Νομαρχίας Χαλκιδικής κ. Χ.Στεργιάδης.-

 

Προηγούμενο άρθρο“Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ”. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Επόμενο άρθροΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ