ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

1484398657
1484398657
Η πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Συντονιστικού Συμβουλίου των Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας για το 2007, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΜΑ-Θ, υπό τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή και με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Τσιότρα και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Μακεδονίας –  Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Είχαμε την πρώτη από τις τακτικές συναντήσεις που έχουμε με τους Γενικούς Γραμματείς της Μακεδονίας και της Θράκης. Το πρώτο που θα ήθελα και δημόσια να πω, είναι ότι πρέπει να συγχαρούμε, τόσο τους Γενικούς Γραμματείς όσο και τις υπηρεσίες τους, για το ότι έτρεξαν και έφεραν τα αποτελέσματα στην απορροφητικότητα που έχουν οι Περιφέρειές τους. Έχουν υπερβεί το 60% και καταλαβαίνετε είναι νούμερα πρωτόγνωρα. Ήδη συζητάμε, ενόψει  του Δ´ ΚΠΣ, πως θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι, μόλις η Ευρωπαϊκή Ένωση δώσει την έγκριση –ήδη οι διαβουλεύσεις κι  εκεί προχωράνε- για να μπορέσουμε να εντάξουμε και τα έργα ανά περιφέρεια και ανά νομό, ώστε μόλις δοθεί το «πράσινο φως» να είμαστε εκείνοι που πρώτοι, εδώ στην Μακεδονία και στη Θράκη, θα έχουμε τις  απορροφήσεις για να μπουν τα έργα στον δρόμο τους.»

Στο περιθώριο της σύσκεψης και κληθείς να σχολιάσει τις καταλήψεις που ξεκίνησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, για το θέμα της αναθεώρησης του Άρθρου 16, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, δήλωσε:

«Όταν η δικιά μας η γενιά έκανε καταλήψεις είχε στόχους. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα καθ` ενός να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί. Μ` αυτόν μπορεί κάποιος να διαφωνεί, αλλά δεν μπορεί να πει κάτι άλλο. Εκείνο που σίγουρα πρέπει να πω, είναι πως οι καταλήψεις δεν βοηθάνε για να γίνουν καλύτερα τα πανεπιστήμια. Αν θέλουμε να γίνουν καλύτερα, θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να γίνουν ανταγωνιστικά. Και για να γίνουν ανταγωνιστικά, θα πρέπει να υπάρχει άμιλλα. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, έχουν αποδείξει ότι αυτό θέλουν. Την άμιλλα. Ο καλός πανεπιστημιακός δάσκαλος και το καλό πανεπιστήμιο, που υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα και πολλοί καλοί δάσκαλοι, δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό. Γιατί λοιπόν να προχωράμε σε τέτοιες ενέργειες, όταν, σε τελική ανάλυση, είναι αντίθετες προς τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός, το βλέπετε και καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, θέλει να προχωρήσουμε και σε μη κρατικά, αλλά υπό τον έλεγχο του κράτους όπως είπε και η Υπουργός Παιδείας, πανεπιστήμια. Τα οποία θα είναι μη κερδοσκοπικά και τα οποία θα βοηθήσουν στην άμιλλα.»

Ερωτηθείς δε, για το θέμα της θέσπισης της Αγροφυλακής και των προωθούμενων προσλήψεων, ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε:

«Ήταν μια προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι η αποκατάσταση μιας πρωτόγνωρης αδικίας του 1993. Από εκεί και πέρα, αν γυρίζει κανείς, όπως  γυρίζετε και γυρίζουμε όλοι μας στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θράκη, που μπορώ να έχω άποψη, ο αγροτικός κόσμος θέλει τον αγροφύλακα, τον άνθρωπο που θα τον προφυλάσσει και θα τον βοηθάει σε θέματα των καθημερινών εργασιών του.»

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16
Επόμενο άρθροΗ “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ