ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

ypes press002
ypes press002
Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στην προσπάθειά του να στηρίξει ουσιαστικά την έκφραση σύγχρονων δημιουργών μέσα από την 7η Τέχνη, αποφάσισε στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να θεσμοθετήσει ένα βραβείο για την ταινία εκείνη που θα εστιάζει στον άνθρωπο και την καθημερινότητά του, θα καταγράφει τις προοπτικές και τη δυναμική του και θα αναδεικνύει την ικανότητά του να ονειρεύεται ακόμη κι όταν η πραγματικότητά αντιστέκεται στα όνειρά του.

Το βραβείο «Καθημερινότητα. Υπέρβαση ή Συμφιλίωση» θα απονεμηθεί στο δημιουργό που θα αποτυπώσει στο φιλμ του την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, που μέσα από την αναζήτηση της προσωπικής και συλλογικής ισορροπίας, αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες. Του ανθρώπου, που είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, που επιβιώνει είτε κάνοντας την υπέρβαση του ίδιου του εαυτού είτε καταφεύγοντας στη συμφιλίωση με αυτό που ο καθένας ονομάζει «καθημερινότητα».

Κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας, γλώσσας και εθνικότητας συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Η θέσπιση ενός βραβείου με θέμα τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του, συμβολίζει όσα επιχειρούμε να ενισχύσουμε, με πρώτη την αισιοδοξία, που μέσα από την τέχνη, δίνει δύναμη για ζωή και γίνεται εργαλείο για την αρμονική διαχείριση και διαρκή βελτίωση της πραγματικότητας.

Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ, ενώ το νικητή θα αναδείξει η επταμελής Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, έρχεται να προστεθεί στη διαρκή από μέρους του στήριξη του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που περιλαμβάνει την ενίσχυση διεθνών δράσεων, αλλά και τον περιφερειακών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.-

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ 16 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Επόμενο άρθροΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ‘ΑΣΤΕΡΩΝ’ ΓΙΑ ΤΟ 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ