ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ‘ΑΣΤΕΡΩΝ’ ΓΙΑ ΤΟ 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484398698
1484398698
Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, στηρίζει τις προσπάθειες των διοργανωτών και ενισχύει τη δράση τους. Από το 1994 το Υπουργείο περιοδεύει το Φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη με τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτιστική αποκέντρωση. Κινηματογραφόφιλοι σε ολόκληρη την περιφέρεια έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Φεστιβάλ και να αισθανθούν μέρος του.

Φέτος το Υπουργείο κάνει ακόμη δύο βήματα, στηρίζοντας ουσιαστικά όχι μόνο το θεσμό του στον οργανωτικό τομέα αλλά και την έκφραση των δημιουργών της 7ης Τέχνης. Θεσμοθετεί το βραβείο «Καθημερινότητα. Υπέρβαση ή συμφιλίωση», ένα βραβείο για την ταινία εκείνη που θα εστιάζει περισσότερο στον άνθρωπο και θα αναδεικνύει την προσπάθειά του για την υπέρβαση όσων τον περιορίζουν ή για τη συμφιλίωσή του με αυτό που ονομάζουμε καθημερινότητα, με τα προβλήματά της και τις αισιόδοξες πλευρές της. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, το Υπουργείο συμμετέχει  στην προώθηση και προβολή της φετινής διοργάνωσης με την κατασκευή και τοποθέτηση ενός γλυπτού- δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο χώρο μπροστά στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», το όνομα του οποίου είναι συνώνυμο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τα «κλαδιά» του «δέντρου του σινεμά» καταλήγουν σε φωτογραφίες διεθνών ηθοποιών, σκηνοθετών, συνθετών και παραγωγών που η κινηματογραφική τους πορεία έχει διασταυρωθεί με την ιστορία φεστιβάλ ανά τον κόσμο, συμβολίζοντας το διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Το σχεδιασμό του έργου επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Διονύσης Τσάσης, το φωτογραφικό συντονισμό ανέλαβε ο Στράτος Καλαφάτης, ενώ οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο των αδελφών Βαγγέλη και Άγγελου Ρασσιά.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
Επόμενο άρθροΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ τ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ