ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EXTRAMET ΙΝΤΕRREG III MEDOCC

1484398723
1484398723
Τη Σαρδηνία επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Καθηγητής κ. Λουκάς Ανανίκας, εκπροσωπώντας το ΥΜΑ-Θ στο πλαίσιο της 6ης διακρατικής συνάντησης των μελών της επιστημονικής επιτροπής, του διακρατικού προγράμματος EXTRAMET INTERREG III MEDOCC, συνοδευμένος από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Δαουτόπουλο και την ομάδα έργου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2006 στην πρωτεύουσα του νησιού υπό τον συντονισμό του επικεφαλής εταίρου του έργου, της Περιφέρειας Λιγουρίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε αγροτικές και αστικές περιοχές, τα αναγκαία μέτρα πολιτικής και σχεδιασμού που είναι απαραίτητα για την αμοιβαία ευημερία των περιοχών αυτών, αλλά και την παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των επιμέρους έργων των εταίρων. 

Η επόμενη διακρατική συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 18 & 19 Ιανουαρίου 2007, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, με χώρο αναφοράς το κέντρο των Σερρών και την περιαστική περιοχή του που φθάνει μέχρι τη λίμνη Κερκίνη.

Ο στόχος του έργου είναι συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και των τοπικών αυτοδιοικήσεων για τη διερεύνηση κοινών μεθοδολογιών για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιαστικών περιοχών των μητροπολιτικών δήμων των εμπλεκόμενων περιφερειών.  Συμμετέχοντες εταίροι είναι η Περιφέρεια της Λιγουρίας-Ιταλία, η Περιφέρεια του Πιεμόντε-Ιταλία, η Περιφέρεια της Σαρδηνίας-Ιταλία, η Περιφέρεια της Καμπανίας-Ιταλία, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης-Ελλάδα, η Περιφέρεια της Θεσσαλίας-Ελλάδα, το Département de l’Hérault-Γαλλία, η Περιφέρεια της Μούρθια-Ισπανία και η Eco Humanus-Alentejo-Πορτογαλία.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ