ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002
«Είμαστε εδώ και δουλεύουμε ήδη για την επόμενη μέρα γιατί αυτό επιβάλλεται να κάνει μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης είναι έτοιμο να συντονίσει την εφαρμογή των μέτρων που θα ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Πρώτο μέλημα είναι η προώθηση της αναδάσωσης και ακόμη πιο άμεση προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.»

Τα παραπάνω τονίζει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑ-Θ υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα τα μέτρα που θα ληφθούν για την ανακούφιση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά και τους κατοίκους της.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των κ.κ. Παυλόπουλου και Καλαντζή, η Υπουργός Τουρισμού κ. Φάνη Πετραλιά, οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Θ.Ξανθόπουλος, Υγείας Θ.Γιαννόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Κοντός, ο ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γ.Τσιότρας, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπό τον αρχηγό κ. Κόη, εκπρόσωπος του Νομάρχη Χαλκιδικής και οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν.

Αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: Να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα η περιοχή και να προχωρήσει η αναδάσωση στο συντομότερο χρόνο. Να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στους πληγέντες αμέσως μόλις δοθούν τα σχετικά στοιχεία από τη Νομαρχία Χαλκιδικής. Να προωθηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, που είναι απαραίτητα για τη θωράκιση της περιοχής ενόψει του χειμώνα. Να χορηγηθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στις δημοτικές αρχές της περιοχής για την αποκατάσταση ζημιών του εξοπλισμού τους και των υποδομών και δικτύων της περιοχής.  Να ενισχυθούν μακροπρόθεσμα, όσοι υπέστησαν πλήγμα στο εισόδημά τους, λόγω της πυρκαγιάς. Να αναληφθεί άμεσα δράση για την περαιτέρω τουριστική προβολή της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Κασσάνδρας. Αλλά να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη Χαλκιδική και στην καμπάνια τουριστικής προβολής της χώρας που ξεκινάει τον Οκτώβριο.-

 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΜΑ-Θ κ. Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ