ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

ypes press002
ypes press002

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής υποδέχθηκε 500 μαθητές Δημοτικών Σχολείων

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πεντακόσιους μαθητές δημοτικών σχολείων από τη Βόρεια Ελλάδα, υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2006, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, στην εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο κτίριο και τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μιλώντας στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, τόνισε: «Η Φύση πλουσιοπάροχα, εδώ και εκατομμύρια χρόνια, μας έχει χαρίσει τα δώρα της κι ο άνθρωπος θεωρώντας δεδομένα όλα τα προσφερόμενα σε αυτόν αγαθά, συμπεριφέρθηκε σκληρά με καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον του πλανήτη μας. Οι επιπτώσεις, τα τελευταία 100 χρόνια, είναι ασύλληπτες. Ο καθένας από μας, οι  μικρές κοινωνικές ομάδες, το κράτος και ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχουν το δικό τους ποσοστό ευθύνης».

Ο κ. Καλαντζής, αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επισήμανε: «Η ημέρα αυτή μας βρίσκει πιο ενημερωμένους, τόσο για τους κινδύνους που  απειλούν το περιβάλλον, όσο και για τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξαλειφθούν αυτοί οι κίνδυνοι. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την ενημέρωσή τους, την ευαισθητοποίησή τους και την αλλαγή στάσης ζωής για την προστασία του περιβάλλοντος. Ας αφήσουμε τη Φύση να κάνει τη δουλειά της. Δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς την έχουμε ανάγκη. Δεν πρέπει να την τραυματίζουμε. Πρέπει να γιορτάζουμε κάθε μέρα. Η ευαισθητοποίησή μας πρέπει να είναι καθημερινή και συνεχής», υπογράμμισε ο κ. Καλαντζής, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και συνεχάρη τα παιδιά για τις ζωγραφιές και τις πρωτότυπες κατασκευές τους.

Στους μαθητές απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον κ. υπουργό, ο οποίος αμέσως μετά, στην αυλή του υπουργείου, φύτεψε μαζί με τα παιδιά μία Φλαμουριά, σύμβολο της γαλήνης και της ομορφιάς.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να μάθουν την ιστορία του. Λειτούργησαν εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά, όπως: εργαστήριο για τη σωστή επιλογή φυσικών πόρων και προϊόντων, εργαστήριο παραμυθιού, εργαστήριο ανακύκλωσης και κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήριο δραστηριοτήτων εικαστικών τεχνών, εργαστήριο ζωγραφικής και υαλογραφίας, εργαστήριο ευαισθητοποίησης για την προστασία των αδέσποτων ζώων και εργαστήριο ανθοκομίας κήπου.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας του ΥΜΑ-Θ σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημοσιοποίηση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιούνται στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Φέτος, συμμετείχαν 350 δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, 100 σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 50 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ 1Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ