ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ypes press002
ypes press002

Οριστική λύση στο πρόβλημα των άστεγων της πόλης

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2006, προσκάλεσε τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και  προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος των άστεγων της πόλη.

Ο κ, Καλαντζής ενημερώθηκε εκτενώς για τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα από κάθε φορέα και άκουσε τις νέες προτάσεις.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης συνεχάρη τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Δήμο, την Εκκλησία και όλους τους φορείς της πόλης, για τη μέχρι τώρα συμβολή τους στην προστασία και περίθαλψη των άστεγων, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είναι αναγκαία μία συγκροτημένη και ενιαία πολιτική προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

Για αυτό το σκοπό, ο κ. Καλαντζής πρότεινε τη σύσταση ενός γραφείου, με τη στήριξη και συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να συντονίζονται και να δρομολογούνται όλες οι δράσεις που αφορούν τους άστεγους της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των φορέων από τους οποίους ο υπουργός ζήτησε να συνεδριάσουν εκ νέου εντός του επόμενου δεκαημέρου προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αμέσως μετά ο κ. Καλαντζής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Για τους άστεγους δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα. Μία πολιτεία ευνομούμενη και μία κοινωνία όπως είναι η ελληνική, που έχει ευαισθησίες, πρέπει να το αποδεικνύει. Και εμείς, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, θέλουμε και θα δείξουμε, πολύ σύντομα, ότι ο έλληνας έχει και ευαισθησίες και φιλότιμο και μπορεί να το κάνει πράξη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο γενικός γραμματέας του ΥΜΑ-Θ καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και εκπρόσωποι από τη γ.γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, το Γ’ Σώμα Στρατού, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, το ΕΚΑΒ,  την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την Α’ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΠΟΙΖΩ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά  καθώς και εθελοντές. 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006