Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002

Αξιοποίηση κατασχεμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών σπό τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας. Απο μηχανήματα οικονομικής καταστροφής οικογενειών να μετατραπούν σε μηχανήματα γνώσης και προόδου.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2006, συνοδευόμενος από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης υποστράτηγο Αντώνη Μπάμιατζη, επισκέφθηκε τις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ., στην παλαιά εθνική οδό Μαγνησίας – Σίνδου, όπου φυλάσσονται κατασχεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Στόχος ήταν να διαπιστώσει επιτόπου ο κ Καλαντζής τον μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχει κατασχέσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκονται στοιβαγμένοι και σε αχρησία, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αξιοποίησή τους από τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους:

«Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της στο θέμα της αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού τζόγου. Το διαπιστώνουμε σήμερα όλοι εδώ στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ., όπου βρίσκονται στοιβαγμένοι σχεδόν πέντε χιλιάδες κατασχεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Πεποίθηση δική μας και της αστυνομίας είναι ότι αυτά τα μηχανήματα από μηχανήματα οικονομικής καταστροφής των οικογενειών πρέπει να μετατραπούν σε μηχανήματα γνώσης και προόδου.

Για αυτό το σκοπό, προτείνουμε να δοθούν στις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας, σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη, όπως σε σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, απομακρυσμένους δήμους και κοινότητες, πολιτιστικούς συλλόγους και δημόσιες υπηρεσίες που στερούνται τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Θέλουμε και ζητάμε τη συνεργασία όλων και των ΜΜΕ και των τοπικών φορέων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της απονομής δικαιοσύνης προκειμένου να προωθηθούν αυτά τα μηχανήματα σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Όσο παραμένουν σε αποθηκευτικούς χώρους, μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων, κινδυνεύουν να καταστραφούν από την πλημμελή φύλαξη και την έλλειψη κατάλληλων χώρων ενώ χάνουν και τη χρηστική τους αξία αφού η τεχνολογία τους με την πάροδο του χρόνου θεωρείται παρωχημένη.

Στη γνώση όσα χρήματα και να δώσεις ποτέ δεν φτάνουν και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τα δώσουμε».

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ