ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΟΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, το βράδυ της Τρίτης 12 Οκτωβρίου 2005, παρέστη στη συναυλία αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή για τα 80 χρόνια του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ.

Ο κ. Ανανίκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου, που όπως είπε «δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου και μεγαλύτερου γεωπονικού συλλόγου της χώρας μας, αφού ιδρύθηκε το 1926 και ήδη αριθμεί 2.000 μέλη».

Στην συνέχεια ο γ.γ. του ΥΜΑ-Θ, αναφερόμενος στις σημερινές συνθήκες και τα διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων τόνισε πως «εκτός από την προσφορά του στους γεωπόνους, τους αγρότες και την ελληνική γεωργία, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και  για την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε, όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η προστασία της “Μητέρας Γης”, η αειφόρος ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων καλλιέργειας δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελούν μόνο λόγια, κενά περιεχομένου. Αντίθετα, με συγκεκριμένες πρακτικές, η ελληνική πολιτεία οφείλει να θέσει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης όλους αυτούς τους κλάδους που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος και των αγαθών του». 

Ο κ. Ανανίκας, επέδωσε στον πρόεδρο του γεωπονικού συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης κ. Γρηγόρη Νικολαϊδη τιμητική πλακέτα του ΥΜΑ-Θ, ως ένδειξη αναγνώρισης της μακρόχρονης προσφοράς του συλλόγου στην ελληνική γεωργία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΝΙΚΑ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓENIKOY ΓRAMMATEA ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΝΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2005

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,

Με χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε μαζί, σ’ αυτή τη λαμπρή εκδήλωση, τα 80 χρόνια δράσης και προσφοράς του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας και Θράκης.

Ενός συλλόγου που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου και μεγαλύτερου γεωπονικού συλλόγου της χώρας μας, αφού ιδρύθηκε το 1926 και ήδη αριθμεί 2.000 μέλη.

Ως άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με την ελληνική γεωργία, τόσο λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος όσο και λόγω της θέσης μου ως καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, παρακολουθώ στενά τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνει ο σύλλογος προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της γεωργίας μας, του γεωπονικού κλάδου, αλλά και του αγροτικού κόσμου της χώρας μας.

Άλλωστε, ο σύλλογος αυτός έγραψε ιστορία, σε όλη αυτή τη μακρά ιστορική περίοδο της παρουσίας του. Από τη Μικρασιατική καταστροφή και μετά, συνέβαλε καθοριστικά στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην εξασφάλιση της επάρκειας της διατροφής της από τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Σήμερα, βέβαια, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Στη σημερινή εποχή, η ποσότητα δεν είναι το παν, η ποιότητα όμως αναδεικνύεται σε μείζον θέμα, κυρίως μετά από όλα αυτά τα διατροφικά σκάνδαλα που κατά καιρούς αναστατώνουν τους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την προσφορά του στους γεωπόνους, τους αγρότες και την ελληνική γεωργία, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων και  για την προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η προστασία της Μητέρας Γης, η αειφόρος ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων καλλιέργειας δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελούν μόνο λόγια, κενά περιεχομένου. Αντίθετα, με συγκεκριμένες πρακτικές, η ελληνική πολιτεία οφείλει να θέσει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης όλους αυτούς τους κλάδους που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος και των αγαθών του. 

Κυρίες και κύριοι, 

Ως ένδειξη και ελάχιστη πράξη τιμής στην προσφορά του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας και Θράκης, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης απονέμει αυτή την τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Συλλόγου, με την ευχή ο σύλλογος να συνεχίσει την αυτονόητη, διαρκή και πολυεπίπεδη προσφορά του στην ελληνική γεωργία.

Σας ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ