Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

ypes press002
ypes press002

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2005, παραβρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης του νέου αυτοματοποιημένου κέντρου διαλογών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, στην περιοχή Παλαιόκαστρο του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Mε έργα, όπως αυτό που θεμελιώνεται σήμερα, η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης κατοχυρώνει, πλέον, κεντρικό ρόλο στους εθνικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη, καθώς αποτελεί, πλέον, την περιοχή μέσω της οποίας η χώρα κτίζει την επαφή της με τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται προς βορράν».

Eιδικότερα, για τα οφέλη που θα προσδώσει στην περιοχή και στους Βορειοελλαδίτες το συγκεκριμένο αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης τόνισε: «Εκτιμούμε ότι η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα θα συμβάλλει στην εξασφάλιση υπηρεσιών χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας για τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ακόμη,  ότι θα δώσει τη δυνατότητα στα ΕΛ.ΤΑ. να επεκταθούν σε νέες υπηρεσίες και τα στελέχη του να εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες. Επίσης, η λειτουργία του αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους πολίτες της περιοχής.

Τα οφέλη θα είναι πολλά και για την ίδια τη χώρα. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότατες επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας. Το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., γρήγορα ελπίζουμε να αναδειχθεί σε εφαλτήριο, για τη σχεδιαζόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του οργανισμού στις γειτονικές μας χώρες. Στόχος  είναι να αναδειχθεί σε διαμετακομιστικό πόλο, ώστε να ενισχυθεί η μελλοντική δραστηριοποίηση των ΕΛ.ΤΑ. στην ευρύτερη περιοχή». 

******************

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ
 ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2005
                Ώρα 18:00

«Αγαπητοί συνάδελφοι υπουργέ Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και υφυπουργέ κ. Αναστάσιε Νεράντζη,
Αγαπητέ νομάρχα Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη,
Αξιότιμοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλε και Ωραιοκάστρου κ. Νικόλαε Μπάτο,
Αξιότιμε πρόεδρε του Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. κ. Άγγελε Μπρατάκο και διευθύνων σύμβουλε των ΕΛ.ΤΑ κ. Ανδρέα Ταπραντζή,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και κύριοι,

Mε πολύ χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε εδώ στο Ωραιόκαστρο το νέο αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ), το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σχεδόν ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για έργο, το οποίο εξήγγειλε πέρυσι από το βήμα της 69ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Πρέπει να πω, αν και είναι ευδιάκριτο, πως το 2005 είναι μια χρονιά μεγάλης προόδου σ’ όλους τους τομείς. Είναι χρονιά μεταρρυθμίσεων σε μεγάλη κλίμακα και προς κάθε κατεύθυνση. Μία-μία υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.

Εκτιμούμε ότι η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα θα συμβάλλει στην εξασφάλιση υπηρεσιών χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας για τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ακόμη,  ότι θα δώσει τη δυνατότητα στα ΕΛ.ΤΑ. να επεκταθούν σε νέες υπηρεσίες και τα στελέχη του να εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες. Επίσης, η λειτουργία του αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης για τους πολίτες της περιοχής.

Τα οφέλη θα είναι πολλά και για την ίδια τη χώρα. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότατες επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας. Το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., γρήγορα ελπίζουμε να αναδειχθεί σε εφαλτήριο, για τη σχεδιαζόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του οργανισμού στις γειτονικές μας χώρες. Στόχος  είναι να αναδειχθεί σε διαμετακομιστικό πόλο, ώστε να ενισχυθεί η μελλοντική δραστηριοποίηση των ΕΛ.ΤΑ. στην ευρύτερη περιοχή. 

Κυρίες και Κύριοι,

Αυτήν την περίοδο το ΥΜΑ-Θ με τη συνεργασία των τριών περιφερειών  της Μακεδονίας και Θράκης, διαμορφώνουμε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου. Στόχος μας είναι ο προσδιορισμός ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος, με κοινές επιδιώξεις και δράσεις, έτσι ώστε να αποφύγουμε την διασπορά πόρων και να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Μ’ αυτή την αντίληψη και με έργα όπως αυτό που θεμελιώνεται σήμερα, η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης κατοχυρώνει πλέον κεντρικό ρόλο στους εθνικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη, καθώς αποτελεί πλέον την περιοχή μέσω της οποίας η χώρα κτίζει την επαφή της με τη νέα Ευρώπη που διαμορφώνεται προς βορράν μας.

Με την ευχή η ελιά, που συμβολικά απόψε θα φυτέψει στο σημείο αυτό ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, να καρποφορήσει και καθώς είμαι βέβαιος πως το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, εύχομαι το φθινόπωρο του 2007 να δώσουμε και πάλι όλοι εδώ ραντεβού, για τα εγκαίνια –πλέον- της λειτουργίας του κέντρου.

Σας ευχαριστώ».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 5/9/05
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 8/9/05