ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ

ypes press002
ypes press002

Επίσημος προσκεκλημένος της “Ένωσης των Πόλεων της EXPO”

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ – «ΒΙΕ»

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «AICHI EXPO 2005»

Με προορισμό το Αϊτσι (Aichi) της Ιαπωνίας αναχωρεί, το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2005, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης,  επικεφαλής της αντιπροσωπείας που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη 2η συνάντηση της ένωσης των πόλεων που φιλοξένησαν ή διεκδίκησαν τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης «EXPO».

Η επίσημη συνάντηση, των εκπροσώπων των εν λόγω πόλεων, πραγματοποιείται στο Αϊτσι που διοργανώνει την «EXPO 2005». Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εθνικών αντιπροσωπειών 16 πόλεων από όλο τον κόσμο καθώς και 9 ιαπωνικών πόλεων.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας  θα συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση των 96 χωρών – μελών του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων – «ΒΙΕ» (μέλος του «ΒΙΕ» είναι η Ελλάδα) που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου καθώς και  στο φόρουμ: «Forum 2005 EXPO 2010 Shangai China», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, το Αϊτσι θα παραδώσει τη σκυτάλη της διοργάνωσης στη Σαγκάη της Κίνας για το 2010. Επίσης, ο υπουργός θα επισκεφθεί και το περίπτερο της Ελλάδας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της παγκόσμιας έκθεσης «AICHI EXPO 2005».

Στο περιθώριο των εργασιών, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους διπλωματικών αποστολών και εκπροσώπους χωρών-μελών του «ΒΙΕ» αλλά και με την ηγεσία του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων.

Τον κ. Τσιαρτσιώνη συνοδεύουν: ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποσρικίδης και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο «ΒΙΕ» και επικεφαλής των εμπορικών & οικονομικών υποθέσεων της χώρας μας στο Παρίσι, κ. Μίσσα Κερκεντζέ.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
Επόμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΙΣΣΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ κα ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ