ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Θεσσαλονίκης (ΟΡ.ΘΕ.) είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2005, στο κτίριο του Οργανισμού, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός ενημερώθηκε από την πρόεδρο του ΟΡ.ΘΕ. κ. Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για την αναβάθμιση του Οργανισμού, αλλά και την ενεργοποίηση του συντονιστικού του ρόλου σε ό,τι αφορά προγράμματα και μελέτες που έχουν σχέση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημέρωσαν τον υπουργό για λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού και η παραμονή του στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης επισήμανε σε δηλώσεις του: «Ο ΟΡ.ΘΕ. είναι εξ ορισμού ένας από τους σημαντικούς οργανισμούς που μπορούν με την παρέμβασή τους, εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες, να ρυθμίσουν καταλυτικά τα θέματα της ρυμοτομίας, αλλά και της πολεοδομίας που είναι ιδιαίτερα οξυμένα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στους αρμόδιους υπουργούς, για να γίνει πιο ουσιαστικός ο ρόλος του Οργανισμού. Τόνισε, επίσης, ότι θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του ΥΜΑ-Θ και του ΟΡ.ΘΕ., σε θέματα κοινής αρμοδιότητας.

Η κ. Μπαϊρακτάρη ευχαρίστησε τον υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη του υπουργού στον ΟΡ.ΘΕ. εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τους οργανισμούς του δημοσίου που εδρεύουν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 01/7/2005 έως 04/7/05
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΟΥ