Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΑΕΡΟΠΟΣ”

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παρέστη, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005, στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση τριών χρόνων του Μορφωτικού Συλλόγου «Αεροπος», η οποία πραγματοποιήθηκε στους κήπους της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων της Θεσσαλονίκης, αρχών της πόλης, υπουργών, βουλευτών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων , ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο τ. υπουργός και βουλευτής του Νομού Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σωτήρης Χρυσάφης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και πολλοί προσκαλεσμένοι.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, έκανε λόγο για τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας με βάσει τα νέα δεδομένα που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή τονίζοντας ότι: «Σε μια εποχή κατά την οποία η παγκοσμιοποίηση τείνει να “συμψηφίσει” γλώσσες, λαούς, παραδόσεις και πολιτισμούς, η συνειδητοποίηση της δυναμικής που κουβαλά στα βάθη των αιώνων η δική μας γλώσσα, είναι το “αντίδοτο” της Ελλάδας και του πολιτισμού, προκειμένου να πορευτεί στο μέλλον με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αυτογνωσία. Η γλώσσα μας είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Είναι μεγάλης σημασίας η πρωτοβουλία σας να δημιουργείτε ελληνικά κέντρα εκμάθησης της ελληνικής σε χώρες της Βαλκανικής».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 15/06/05
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “EX-INT” ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ