Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ (ΣΤΙΣ 7/3/05) ΜΕ ΘΕΜΑ “ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ, ΛΥΣΗ Ή ΑΔΙΕΞΟΔΟ;”

ypes press002
ypes press002

Βήμα γόνιμου διαλόγου ανάμεσα σε κορυφαίους επιστήμονες και φορείς. Η ποιότητα ζωής των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας σε πρώτη προτεραιότητα.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2005 και ώρα 12:00 θα συμμετάσχει στη Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών της ημερίδας  «Πετρελαιοκίνηση, Λύση ή Αδιέξοδο;», που θα δοθεί στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3), αίθουσα Ποσειδών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα Δίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, φορέων της Θεσσαλονίκης και επαγγελματικών ενώσεων.  

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ, αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η ποιότητα ζωής των πολιτών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Με την εν λόγω ημερίδα προσφέρεται το βήμα για ένα γόνιμο διάλογο  ανάμεσα σε κορυφαίους επιστήμονες της χώρας και αρμόδιους φορείς.

Το θέμα «Πετρελαιοκίνηση, Λύση ή Αδιέξοδος;» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς απασχολεί τους κατοίκους στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αφορά, στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία.

Την ημερίδα διοργανώνει η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ECOCITY, με τη συνεργασία: του Εργαστηρίου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ο.Δ.Ε. & Μ.Ε. (ΜΒΑ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Σωματιδίων & Αερολυμάτων, του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Καυσίμων & Υδρογονανθράκων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
Επόμενο άρθρο“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ”