Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ

ypes press002
ypes press002
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11/2004, ΩΡΑ 16:30

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2004, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Η ενθρόνιση έγινε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Κατά την προσφώνησή του ο ΥΜΑ-Θ εξήρε τη συμβολή του κ.κ. Βαρνάβα στη μητρόπολη αυτή, καθώς τα τελευταία χρόνια προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, ως κληρικός, στο πλευρό του Σεβασμιότατου πρώην Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ.κ. Διονυσίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός στο πρόσωπο του κ.κ. Βαρνάβα αντικρίζουμε έναν Επίσκοπο, ο οποίος είναι γνώστης της ιστορίας και της πολυπολιτισμικής σύνθεσης της πνευματικής του δικαιοδοσίας.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης διαβεβαίωσε τον κ.κ. Βαρνάβα ότι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός στο δύσκολο και θεάρεστο έργο του.

Στην τελετή της ενθρόνισης παρέστησαν ακόμα ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της πόλης, καθώς και πλήθος κληρικών και πιστών.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 4-5/11/2004
Επόμενο άρθροΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ