Ο ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ”

ypes press002
ypes press002
ΕΜΠΑΡΓΚΟ 19:00

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, εκπροσωπώντας την  κυβέρνηση,  παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, το απόγευμα της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2004, στην έναρξη των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από το θάνατο του Παύλου Μελά. Το συνέδριο με θέμα «Μακεδονικός Αγών» πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδρίων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2004.

«Ο αιφνίδιος και απροσδόκητος χαμός του Παύλου Μελά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ΥΜΑ-Θ, «θρηνήθηκε από το λαό, όσο κανενός άλλου. Ο Μελάς έγινε σύμβολο. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του μεγάλου ένοπλου αγώνα που έφερε την εθνική δικαίωση». Αναφερόμενος στο Μακεδονικό Αγώνα, ο υπουργός τόνισε ότι «τα ιστορικά στοιχεία και οι εξελίξεις συνηγορούν ότι είναι συνυφασμένος και αλληλένδετος με τη μακραίωνη πορεία του Γένους».

Συνδυάζοντας το πνεύμα του Μακεδονικού Αγώνα με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ο ΥΜΑ-Θ τόνισε ότι «σε αυτό το μέλλον που χτίζουμε πάνω στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, με επίκεντρο την αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία, τη συμφιλίωση και την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής μας, η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους μας ας είναι για όλους μας ένα πολύτιμο δίδαγμα. Ας είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της επιμονής, της αποφασιστικότητας, της προκοπής και της αντοχής του Ελληνισμού. Του Ελληνικού Έθνους που διαθέτει ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργικό και “αδάμαστο” πνεύμα και πορεύεται στο μέλλον με υπερηφάνεια, αγωνιζόμενο για την προκοπή και την ευημερία, όχι μόνο τη δική του, αλλά και όλων των λαών, όπου γης».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ