ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2004, επισκέφθηκε την παράκαμψη Καστανιάς στην  Εγνατία οδό, για να επιθεωρήσει την πορεία εξέλιξης του έργου, εν όψει της παράδοσής του, εντός των επομένων μηνών.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφερόμενος στην εξέλιξη του έργου τόνισε ότι: «Η Εγνατία οδός και η παράκαμψη της Καστανιάς είναι ένα έργο το οποίο δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο στο χώρο των κατασκευών για τα υπόλοιπα έργα στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια κατασκευής αυτού του τόσο δύσκολου έργου, το ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων ήταν πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο σε ανάλογα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα αυτοκίνητα και πως θα γίνει η συντήρηση της παράκαμψης της Καστανιάς, ο ΥΜΑΘ απάντησε: «Τα Χριστούγεννα θα περάσουμε από κάτω. Νομίζω ότι, βλέπετε και εσείς, όλα είναι έτοιμα. Θα ακολουθήσει μία φάση όπου τα μεγάλα οχήματα θα καθυστερήσουν, ενδεχομένως δύο-τρεις μήνες, αλλά είναι μία φάση για να εξασκηθεί και το προσωπικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις σε θέματα οδικής ασφάλειας. Υπάρχουν κομμάτια που αφορούν δύο σήραγγες και δύο γέφυρες, τα οποία θα τελειώσουν αργότερα αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη διέλευση».

Ο ΥΜΑΘ συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδός ΑΕ, καθηγητή, κ. Απόστολο Γούλα, από στελέχη της Εγνατίας στη Δυτική Μακεδονία και από στελέχη των Τεχνικών Εταιρειών που κατασκευάζουν τμήματα του έργου.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ– Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΝΙΚΑ, ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ